BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Bushun alkış barometresi dipte

Bush’un, Birliğin Durumu konuşması 6 yılın en kötüsü oldu. Konuşma alkış barometresine böyle yansıdı...

Abone ol Bush’un, ABD Kongresi ve halktan yeni Irak planına "bir şans" vermelerini istediği Birliğin Durumu konuşması 6 yılın en kötüsü oldu. Konuşma alkış barometresine böyle yansıdı:

ABD Başkanı Bush, Birliğin Durumu konuşmasında "ABD, Irak’tan çekilirse, Bağdat aşırıların eline düşer, şiddet Ortadoğu’ya yayılır. Amerika için bu bir kabus senaryosudur. Kaybetmemeliyiz. En iyi umut olan plana bir şans verin" dedi. Ancak konuşması 6 yıllık başkanlığının en az alkışını daha doğrusu desteğini aldı.

Bush, Irak’a 21 bin kadar ilave asker gönderilmesini içeren yeni planı için, "Kaybetmememiz gereken savaştaki en iyi umut" ifadesini kullandı. Bush, "Savaş konusunda daha önce nasıl bir oy kullanmış olursanız olun, başarısızlık için oy vermediniz" dedi. ABD’nin verdiği sözleri yerine getirmeden dostlarını terk etmemesi gerektiğini ısrarla vurgulayan Bush, ABD’nin çekilmesi halinde Bağdat’ın aşırıların eline düşeceğini kaydetti.

Bush’un bu konuşmasının alkış barometresinde yansıması şöyle oldu:

Demokratların kontrolündeki Senato’nun Dış İlişkiler Komitesi ise, Bush’un Irak politikasını eleştiren ve bu ülkeye yeni birlikler gönderilmesinin "ulusal çıkarlara hizmet etmediğini" savunan bir karar çıkardı. 9’a karşı 12 oyla alınan karar, bağlayıcılığı bulunmasa da, Bush’un yeni Irak planının ölü doğduğunun bir işareti olarak görülüyor.