BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Bushtan kongreye gözdağı

Başkan Bush demokratların çoğunlukta olduğu Kongre'ye yeni Irak planı ile ilgili mesaj yolladı.

Abone ol

Irak'taki Amerikan güçlerinin yeni komutanı Korgeneral David Petraeus ve diğer askeri yetkililerle Beyaz Saray'da bir konuşma yapan Bush, Irak ile ilgili hazırladığı yeni planın "büyük bir ihtimalle başarıya ulaşacağını" belirtti. Yeni Irak stratejisini savunan Bush, Demokrat Parti'den bazı kesimlerin, bu plana hiçbir şans tanımadan, daha işin başında kınama yoluna gittiklerini söyledi.

Bush, Irak'taki yeni Amerikan askeri gücüne, "mümkün olduğunca çabuk, Irak'taki amaçları gerçekleştirecek yeni planı uygulamaya başlamaları direktifi verdiğini" belirtti. İran'ın, Irak içerisinde gizli faaliyetlerini sürdürdüğünü ileri süren Bush, İranlılara karşı operasyonların sadece Irak içerisinde sınırlı kalacağını vurguladı. Beyaz Saray'da hareketlilik sürerken, Başkan Bush'un hedef aldığı Demokratların Kongre Başkanı Nancy Pelosi de sürpriz bir kararla Irak'a gitti.

Bush'un Irak politikasının ciddi muhalifi olan Amerikan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile görüştü. Pelosi'nin, Irak'daki güvenlik sorumluluğunun yerel güçlere geçmesi konusunu görüştüğü belirtiliyor.