BIST 9.652
DOLAR 34,69
EURO 36,75
ALTIN 2.961,83
HABER /  DÜNYA

Busha rahat yok

Bush'un Hindistan ziyaretinde de her gittiği ülkede olduğu gibi yine protestolardan kurtulamadı

Abone ol

Hindistan gezisini sürdüren ABD Başkanı George Bush, ülkenin önde gelen teknoloji kentlerinden biri olan Haydarabad'a geldi.

Ülkenin güneyinde yer alan kentte birkaç saat kalacak olan Bush, burada da protesto edildi. Kentin eski kesimindeki dükkanlar ve iş yerleri, Bush'un ziyaretini protesto etmek için kapatıldı.

Bush ve eşi Laura ise Air Force One uçağıyla geldikleri kentte yetkililer ve çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Çocuklara imza veren ve her birini öpen Bush, çiftçileri dinlemek üzere helikopterle bir ziraat üniversitesine hareket etti.

Bush'un Haydarabad ziyaretinde ayrıca bir ekonomi okulunu ziyaret edeceği ve genç girişimcilerle görüşeceği belirtildi. George Bush'un Hindistan ziyareti, dün de başkent Yeni Delhi'de binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösteriyle protesto edilmişti.

PENTAGON: GELİŞMİŞ SİLAHLAR SATMAYA HAZIRIZ

Bu arada, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hindistan'a gelişmiş savaş uçakları ve diğer yüksek teknoloji silahları satmaya hazır olduklarını bildirdi.
Pentagon'dan yapılan açıklamada, ''Bundan yalnız birkaç yıl önce büyük bir ABD-Hindistan savunma anlaşması ihtimali yokken, bugün bu ihtimallerin ister savaş uçakları, ister gemiler olsun umut verdiği'' ifade edildi.

Bundan sonraki adımın, satış ihtimallerini gerçeğe dönüştürmek olacağı belirtilen açıklamada, ABD'nin Hindistan ile bu konuda çalışmaya hazır olduğu kaydedildi. Hindistan'ın savunma alanındaki ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunacağı ve istediği önemli teknolojilerin sağlanacağı belirtilen açıklamada, hem F-16, hem de F-18 uçaklarının satışına hazır olunduğu bildirildi.

Açıklamada, Hindistan'ın teknoloji transferi ve ortak üretim çıkarlarının da göz önünde bulundurulacağı belirtildi. ABD Başkanı George Bush'un Yeni Delhi ziyaretinde, Washington'un Hindistan'a, sivil ve askeri nükleer tesislerini ayırması ve sivil tesislerini uluslararası denetime açması karşılığında nükleer yakıt ve teknoloji sağlamasını öngören nükleer anlaşmaya varılmıştı.