BIST 10.728
DOLAR 32,58
EURO 35,27
ALTIN 2.469,85
HABER /  DÜNYA

Busha hodri meydan

Tahran'dan Washıngton'a ilginç bir öneri gitti. Ahmedinejad, Bush'u TV'de düelloya çağırdı.

Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, hükümet haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi. Nükleer enerji çalışmaları konusunda ılımlı bir mesaj veren Ahmedinejad, uranyum zenginleştirilmesinin geçici olarak durdurulması dahil bütün konuları görüşebileceklerini söyledi. İran Cumhurbaşkanının bunun için tek şartı, Avrupa ülkelerinin makul bir şekilde müzakereye oturmaları.

BUSH'A DAVET

İngiltere ve Amerika'ya yönelik sert eleştirilerini sürdüren Ahmedinejad, Bush'a bir mesaj gönderdi. İran Cumhurbaşkanı, Bush'u canlı yayında tartışmaya davet etti.

Dünya sorunlarını tartışmak için TV platformunu öneren Ahmedinejad "O, kendi görüşlerini söylesin. Ben de kendi görüşlerimi aktarayım. Dünyanın sorunlarını konuşalım ve bunlara nasıl bir çözüm bulacağımızı tartışalım. O zaman dünya kamuoyu, kendisi için doğru olanı seçer" dedi.

Ahmedinejad, daveti kabul etmesi durumunda, programın, özellikle ABD halkına sansürsüz yayımlanmasını ve programda gazetecilerin de soru sorabilmesini istedi.  İran Cumhurbaşkanını bu hodri meydan davetine Bush'un ne cevap vereceği merakla bekleniyor.