BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Bush yaptırımda ısrarlı

Bush, Rusya ve Çin’in geçen hafta BM’de Zimbabve’ye yönelik yaptırımları engellemelerine rağmen, bu ülkenin liderlerini cezalandırmanın yollarına baktıklarını söyledi.

Abone ol

Bush, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Çin ve Rusya’nın Zimbabve’ye yönelik yaptırımları engellemesinden hoşnut olmadığını belirterek, Amerikan Hazine Bakanlığının Zimbabve’ye ABD’nin uygulayabileceği olası yaptırımlar üzerinde çalıştığını ifade etti.

Washington yönetimi, 27 Haziranda yapılan ve uluslararası kamuoyunun güvenilirliği konusunda büyük kuşkuları olduğu devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin cezalandırılmasını istiyor. Mugabe, tek aday olarak girdiği seçimi kazanmıştı.

Dünyada terörle mücadele konusuna da değinen Bush, çok sayıda asker bulundurduğu ülkelerden Irak’taki durumun Afganistan’a göre daha iyiye gittiğini kaydetti.

Irak’ta olduğu gibi Afganistan’da terörle mücadelede başarılı olacaklarını söyleyen Bush, Irak’ta yüzeysel bir asker çekme takvimi vermeyi reddettiğini, Iraklıların da şimdilik kalmalarını istediğini, ileride askerlerin Irak’tan çekileceği konusunda her iki tarafın da hemfikir olduğunu bildirdi.

Bush, Pakistan’daki yeni hükümetin aşırı dinci tehlikeyi anladığını düşündüğünü de ifade etti.