BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursaspor sonunda İnsua'ya erdi

Şampiyon Bursaspor, Arjantinli orta saha oyuncusu Federico Insua ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Abone ol

İmza törenine gelen yüzlerce Bursaspor taraftarı Özlüce Tesisleri'ni şölen yerine çevirdi.

Insua, Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın kendisi için rüya olduğunu belirterek, "Bu rüyama burada kavuştuğum için çok mutluyum. Bütün hafta çalışıp bir miktar parasını maça veren Bursaspor taraftarlarına söz veriyorum. Herşeyimle Bursaspor'a faydalı olacağım. Futbolu burada bırakacağım" dedi. Insua transferinden 1,5 milyon Euro alacak.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan ile birlikte kendisini 2 yıllığına Bursasporlu yapan sözleşmeyi imzalayan orta saha oyuncusu Insua, "Burada taraftarlarımızın toplanması beni çok sevindirdi. Buraya gelirken büyük bir kulübe geldiğimden emindim. Bu karşılamadan dolayı yüzde yüz emin olduğumu belirtmek isterim. Beni buraya getiren başkanımıza, büyük fedakarlıklar karşılığında bana bu imzayı attıran yöneticilerimize ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu benim ülkemden dördüncü defa çıkışım.

Ama inanıyorum ki futbolu burada, bu kulüpte bırakacağım. Taraftarımıza başarılı olmak ve herşeyimle Bursaspor'a faydalı olmak için söz veriyorum. Çünkü onlar bütün hafta çalışıp bir miktar para biriktirip maça geliyorlar ve bizi destekleyecekler" dedi.

Insua, Bursasporlu futbolculara, teknik kadro ve yönetime teşekkür ederken, "Onlar şampiyon oldukları için ben buradayım. Şampiyonlar Ligi'nde ter dökeceğim. Çok mutluyum. En büyük rüyam Şampiyonlar Ligi'nde oynamaktı. Bu rüyama kavuştuğum için bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

3 haftalık görüşmelerin ardından Yeşil-beyazlı formayı giyen Insua, 1980 doğumlu olduğu için 80 numaralı formayı tercih etti. Insua, 1,5 milyon Euro'nun 600 bin Euro'sunu peşin istemişti. Yapılan pazarlıklar sonucu Bursapor yönetimi 400 bin Euro'yu peşin ödedi.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan da Insua'nın transferinin Bursaspor'a hayırlı olmasını dilerken, yeşil beyazlı taraftarlar tangocu lehinde tezahürat yaptılar.