BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,15
ALTIN 2.964,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'nın sahipsiz turizm merkezi!

Bursa'nın ilçesi... Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri... Ancak ilçede Kültür ve Turizm Bakanlığının tek bir personeli yok!

Abone ol

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, Türkiye'nin en önemli turizm merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir personelinin bile olmadığını söyledi.

Eryılmaz, "Biz bu kadar çaba sarf ederken yetkililerin de gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz." dedi.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, bir yıllık çalışmalarını ve gerçekleştirmek istediği projeleri hakkında bilgi verdi. İznik'in Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Başkan Eryılmaz, "Türkiye'nin Diyarbakır'dan sonra en uzun surlarına sahip olan ilçemizde bu tarihi mirası gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar başlattık. Bu çerçevede 4330 metre uzunluğundaki surların arasını temizlemeye başladık. Buraları gece ve gündüz aydınlatmaları ile destekleyerek yürüyüş yolları olarak düzenleyeceğiz. Ayrıca surlarda yer alan 114 burcu da kafeterya ve hediyelik eşya mağazaları olarak restore edeceğiz ve sosyal yaşam alanı olarak düzenleyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezinde Kültür Ve Turizm Bakanlığının bir personeli bile olmadığını savunan Eryılmaz, "Biz bu kadar çaba sarf ederken yetkililerin de gerekli hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Şehir içindeki karayollarının denetiminin belediyeye verilemesini istiyoruz böylece burada ki trafik yoğunluluğunu azaltabiliriz. Burada ulaştırma bakanlığının yetkililerinden anlayış bekliyoruz." şeklinde konuştu.

İznik'in en önemli ürünlerinin çini ve zeytin olduğunun altını çizen Başkan Eryılmaz "İznik çinisi yüzyıllardır dünyada tanınıyor ancak, son yıllarda İznik çini üretimi bitme noktasına gelmişti. Biz Belediye olarak İznik çinisini yeniden kurtarmak için çalışmalara başlattık. Bu noktada ilk olarak İznik Çinisinin patentini aldık. Üreticilerimizin dernekleşme noktasında teşvik ettik. Belediyeye ait hangarları çini üretim atölyesi olarak düzenlemek için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda her türlü teşviki yapıyoruz. İznik'in diğer önemli bir markası ise zeytin. İlçe olarak yılda 20 ton zeytin üretiyoruz. Bunun depolanması üreticilerimize depo imkânı sağlıyoruz ve üretimi teşvik ediyoruz."