BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.825,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursada Timsah Arena toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak, yaklaşık 45 bin kişilik yeni stadyumla ilgili kamulaştırma için arazi sahipleriyle toplantı yapıldı.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadın yapılacağı Velodrom'da tesisi bulunan OYAK Renault ve Nilüfer Spor Kulüpleri ile Atıcılık ve Avcılık Kulübü yöneticileriyle bir araya geldi.

Altepe, konuşmasında, en kısa zamanda ihaleye çıkmak için proje çalışmalarını hızla sürdürürken, araziyle ilgili sorunları da bir bir ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Velodrom'daki kulüplerin, faaliyetlerini sorun yaşamadan yürütmelerine önem verdiklerini ifade eden Altepe, ''Kulüplerimize, alternatif alanlar bulacağız. Hedefimiz, sancısız şekilde inşaata başlamak ve 1,5 yıl içinde de bu tesisi Bursa'ya kazandırmak. Herhangi bir sıkıntı yaşanmasını istemiyoruz'' dedi.

OYAK Renault Kulübü Başkanı Alpay Şar ise Velodrom'daki mevcut sahalarına büyük yatırım yaptıklarını, ancak sporcuların idmanlarını ve maçlarını yapacakları bir yer gösterilirse, buradan çıkmaya hazır olduklarını kaydetti.

Nilüfer Spor Kulübü Başkanı Nevzat Tuna da kendilerine yer gösterilmesi halinde, Velodrom'dan çıkabileceklerini dile getirdi.

Toplantıda ayrıca mimar Hasan Sözüneri, ''Timsah Arena'' projesiyle ilgili bilgi verdi.