BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,88
ALTIN 2.971,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yapılamayan 59. Uluslararası Bursa Festivali, 11-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival bünyesinde 33 yıldır yapılan Altın Karagöz Halk Dansları yarışması ise uluslararası katılım olduğu için pandemi şartları yüzünden önümüzdeki yıla ertelendi. Onun yerine 2-6 Ağustos tarihleri arasında Bursa'daki halk dansları toplulukları ile 17 ilçeyi kapsayacak bir folklor şöleni yaşanacak.

Abone ol

Türkiye’nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 59’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısı Almira Otel’de gerçekleştirildi. Pandemi yüzünden geçtiğimiz yıl yapılamayan festivalin tanıtım toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BKSTV Başkanı Özer Matlı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer katıldı.

Kültür harmanı: Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, farklı medeniyetlere beşiklik eden Bursa’nın aynı zamanda farklı kültürlerin harmanlandığı bir şehir olarak da öne çıktığını söyledi. Bunun en güzel örneklerinden birinin de 1962 yılından bu yana yapılan Bursa Festivali olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "İlk yıllardan itibaren farklı ülkelerin katılımıyla gerçekleşen Bursa Festivali, 1987 yılından itibaren Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması gibi etkinliklerle her yıl daha da zenginleşen bir içerikle dünyanın kültürünü Bursa’da buluşturuyor. Geçtiğimiz yıl pandemi süreci dolayısıyla yapılamayan 59. Uluslararası Bursa Festivali bu yıl 11-30 Ağustos tarihleri arasında hemşerilerimizi görmek istediği sanatçılarla buluşturacak. Her yıl festivalden sonra yapılan Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nı pandemi şartlarından dolayı önümüzdeki yıla erteliyoruz. Bunun yerine bu yıl 2-6 Ağustos tarihlerinde Bursa’da faaliyet gösteren halk dansları toplulukları ile 17 ilçemizi kapsayacak şekilde bir folklor şöleni gerçekleştireceğiz. Bu şöleni önümüzdeki yıllarda da festival öncesi etkinliği olarak gelenekselleştirmek istiyoruz. Bu festivalin amacı Bursa’nın her bir köşesine, caddesine, sokağına, ilçesine, her bir tarafına ulaşmak" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Uluslararası Bursa Festivali’ne ilk kez sponsor olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, festival boyunca 13 konserde 10 sağlık çalışanı ve 10 engelli vatandaşı misafir edeceklerini de sözlerine ekledi.

"Özlem bitiyor"

BKSTV Başkanı Özer Matlı da Açık Hava Tiyatrosu sahnesinin ilk kez yenilendiğini, koltuklar ve bina bakımlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek katkıları nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti. Bir yıllık aradan sonra festival özleminin nihayet bittiğini dile getiren Matlı, "59. Uluslararası Bursa Festivali, 11 Ağustos Çarşamba günü etkinliğimizin klasiği haline gelen Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasının Hakan Aysev ile müzik ve sanat şöleniyle başlıyor. Bursa’mızın kültür, sanat ve turizm hayatına yön veren en önemli aktörlerinden biri olan BKSTV, Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenleyeceği festivalimizle halkımızı özlem duyduğu sanatçı ve etkinliklerle buluşturacak. Bunun yanı sıra Açık Hava Tiyatrosu’nda özel etkinlikler Madrigal ve Can Ozan konserinin yanı sıra yarında 'Don Kişotum Ben' tiyatro oyunu ile başlayacak. 23 Ekim’e kadarda Sagopa Kajmer’den Kenan Doğulu’ya Zeynep Bastık’tan Sertab Erener'e kadar birçok sanatçıyı ağırlayacağız. Uzun bir aradan sonra hemşerilerimizin kültür ve sanat özlemini giderecek çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi ve diğer destekçilerimizle birlikte 17 ilçeye yayacağız" dedi.

Şehre inanmış ekip

Bursa’da bir hikâye yazabilecek ve şehre inanmış bir ekibin olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer Özer ise "Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere BKSTV ve bütün kurumlarıyla Bursa’nın geleceğini hedefleyen bir ekip var. Bursa’nın geleceğine inanan ve geçmişinin dinamikleri üzerinde yürüyen ekiple güzel çalışmalar yapılıyor. 2022 ve 2023’e giden süreçte kültür ve turizmin ön plana çıkacağı bir Bursa oluşturulacak" diye konuştu.

Başkan Aktaş ve BKTSV Başkanı Matlı, kâr amacı gütmeyen vakfın çalışmalarına sponsorlukla destek veren Durmazlar Makine, Oyak Renault, Uludağ Premium, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Atış Yapı, Almira Otel, Özhan Marketler Zinciri, BuPiliç, Abidin Usta, Kumova İnşaat, Güngör Turizm, Royal Termal Otel, Bursa Ticaret Borsası, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları (DOSABSİAD) ve Biletini Al’a teşekkür etti.

Festival biletleri 16 Temmuz Cuma gününden itibaren biletinial.com üzerinden online olarak, 26 Temmuz’dan itibaren Tayyare Kültür Merkezi, Podyum Park ve Kültürpark açık hava gişesinden alınabilecek.

59. Uluslararası Bursa Festivali programı

11 Ağustos – BBDSO - Hakan Aysev
13 Ağustos – Cem Adrian - Melis Sökmen
14 Ağustos – Senforocok
16 Ağustos – Armin Muzeferija
18 Ağustos – Yonca Evcimik, Burak Kut, Grup Vitamin, Mansur Ark, Ferda Anıl Yarkın ile 90’lar pop gecesi)
20 Ağustos – Mustafa Keser - Emrah Keser
21 Ağustos – Ziynet Sali
23 Ağustos – Keşanlı Ali Destanı
24 Ağustos – Della Miles
25 Ağustos – Eypio - Tuğçe Kandemir
27 Ağustos – Haluk Levent
28 Ağustos – Fettah Can - Cansu Kurtçu
30 Ağustos – Ebru Gündeş