BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Bursada Fener bayramı

Bursaspor'da, Fenerbahçe'yi 37 yıl sonra deplasmanda yenmenin mutluluğu yaşanıyor.

Abone ol

Bursaspor'da, Fenerbahçe karşısında 37 yıl aradan sonra deplasmanda galip gelmenin mutluluğu yaşanıyor. Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ahmet Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü maç öncesi doğal favori olan Fenerbahçe'nin sahadan farklı bir galibiyetle ayrılacağının tahmin edildiğini, ancak yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı ve iyi bir oyunla güçlü rakiplerini dize getirmeyi bildiğini söyledi.

Fenerbahçe karşısında maçın genelinde iyi bir oyun sergilediklerini, Sinan'ın attığı golün dışında yine Sinan, Zafer ve Pancu ile çok net gollük pozisyonlar yakaladıklarını anlatan Genç, ''Bunları atsak skor değişik olabilirdi. Bizim açımızdan çok önemli bir galibiyet aldık. Fenerbahçe'yi 37 yıl aradan sonra deplasmanda yenmemiz, dün akşamki galibiyetimize ayrı bir değer kattı'' diye konuştu.

Genç, ligde son iki haftadır kötü sonuçlar aldıklarını, önce Antalyaspor deplasmanından 2-0 önde oldukları karşılaşmadan 3-2 yenik ayrıldıklarını daha sonra Sivasspor'a kendi saha ve seyircileri önünde 3-1 yenildiklerini anımsatarak, Fenerbahçe galibiyetiyle bu yaraların sarıldığını, taraftara da kendilerini affettirdiklerini kaydetti.

Bazı köşe yazarları ve televizyon yorumcularının bu maçın skoruna sadece Fenerbahçe cephesinden baktığını, Bursaspor'un aldığı galibiyetten çok, ''Fenerbahçe nasıl yenildi'' sorusunun yanıtının arandığını vurgulayan Genç, şunları söyledi: ''Bursasporlu futbolcular dün akşam Fenerbahçe karşısında ancak 'muhteşem' olarak nitelendirebileceğim bir oyun sonrası sahadan haklı bir galibiyetle ayrıldılar. Bir gol atıp üstüne yatmadık. Oyunu çirkinleştirmeden mücadele ettik. Sinan, Zafer ve Pancu ile yakaladığımız net pozisyonlar da vardı. Maç sonrası yapılan değerlendirmelerle sanıyorum futbolcularımızın emeğine de saygısızlık ediliyor. Fenerbahçe bize yenilmedi, biz Fenerbahçe'yi yendik.''