BIST 10.025
DOLAR 35,21
EURO 36,72
ALTIN 2.963,81
HABER /  GÜNCEL

'Bursa-İzmir yolu babamın malı'

Bursa-İzmir karayolu arazimizden geçiyor. Orası babamın malı. Ya paramı verin, ya da malımı. Aksi halde karayolunu trafiğe kapatacağım..

Abone ol

Karayollarında 1976 yılından bu yana kullanılan Bursa-Balıkesir- İzmir Karayolu Karacabey Kavşağı'nda ortaya çıkan kamulaştırma sorunları bitmedi.

Yolun geçtiği Çatrık Mevkii'ndeki 282 ada 17 parselin babasına ait olduğunu ve tapusunun bulunduğunu söyleyen Sait Bademlioğlu, babası vefat ettikten sonra bu parselin bir bölümünün miras yoluyla kendisine intikal ettiğini, yolun geçtiği alanın ya kamulaştırılmasını ya da kendisine iade edilmesini istedi. 38 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini belirten Bademlioğlu, şöyle dedi:

"Valiliğe, kaymakamlığa ve jandarmaya müracaatlarımız var. Bu taşınmazda malik ve hissedarıyım. O zamanlar bu araziden yol geçirmek için kamulaştırmasız el atma işlemi yapılmış, biz de hukuk mücadelesinden sonuç alamayınca yolu kapatmayı planlıyoruz. Mal bizim, elimizde tapusu var, kısacası yolu kapatmaya da hakkımız var."

Yolun arazi üzerinden geçen kısmını trafiğe kapatacağını birer dilekçeyle Valilik, Karacabey Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığı'na bildirdiğini açıklayan Bademlioğlu, şöyle devam etti:

"Dilekçe işleme konuldu, ancak henüz bir sonuç yok. Bursa-İzmir karayolunun Karacabey'deki arazimizden geçen bölümünü kapatmakta kararlıyız. Yol kapanırsa Bursa-İzmir arası ulaşım nasıl sağlanır diye soruyorlar. O soruyu bana sormayın."

Avukat Özgür Çelebi, halen taşınmazda malik-hissedar olan Sait Bademlioğlu'nun, yeri ile ilgili kamulaştırma işlemi yapılmamış olması nedeniyle Valilik ve Karacabey Kaymakamlığı'na başvurarak yolun trafiğe kapatılmasını, aksi halde kendi imkanları dahilinde yolun kendi arazi üzerinden geçen kısmını trafiğe kapatacağını resmi olarak ihtarname ile bildirdiğini açıkladı. Çelebi, şöyle dedi:

"Kanun ve mevzuat gereğince kamulaştırmasız el atma olarak nitelendirilen işleme karşı mal sahibinin böyle bir hakkı mevcut ve görüldüğü kadarı ile yer sahibi yolu kapatmakta da kararlı. Çünkü 38 yıldır yerinin hukuksuz olarak Karayolları tarafından işgal edildiğini belirtiyor ve artık bu duruma yeter diyeceğini, doğacak mağduriyetten de devletin ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumlu olacağının altını çiziyor."