BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.823,35
HABER /  GÜNCEL

Bursa belediye başkanı tepkili

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Diyarbakır'da çıkan olaylarla ilgili konuştu.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Diyarbakır-Bursaspor maçının tatil edilmesiyle ilgili olarak, "İki takım için de çok önemli bir maçtı ama gördük ki, burada maç yaptırılmayacak ve normal bir maç oynanmayacak" dedi.

Maç daha başlamadan oynanamayacağının belli olduğunu savunan Altepe, şöyle konuştu:

"Bu, televizyonda da tüm dünya tarafından izlenmiş oldu. Burada bize de çok fazla söyleyecek bir şey kalmamış oldu. Biz hayatımızda böyle bir maç izlemedik. Böyle bir korner atışı da görmedik. Futbolcu korner atışı için gerekli mesafeye bile gerilemiyor. Buna rağmen o korner atışları yine de yapıldı."

Altepe, hakemin maçı oynatmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade ederek, "Fakat sahaya atılan yaralayıcı maddeler yağmaya devam etti. En sonuncusu da hakeme gelince iş çığrından çıktı. Hakem de soyunma odasına gitti. İki takım için de çok önemli bir maçtı ama gördük ki burada maç yaptırılmayacak ve normal bir maç oynanmayacak" diye konuştu.

Futbolcuların ve teknik heyetin sağlık durumunda herhangi bir sorun bulunmadığını vurgulayan Altepe, "Herkes sağlıklı bir şekilde havaalanına ulaştı" dedi.

Öte yandan, Bursalı gazeteciler maçın ardından uzun süre stattan çıkamadı. Gazeteci grubu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından tahsis edilen bir minibüsle havaalanına götürüldü. Yolculuk sırasında çok sayıda taş atılan minibüsün bir camı da kırıldı.