BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burhaniye'de ekolojik ürün pazarı

Belediye, üniversite el ele verdi, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ekolojik ürün pazarı kurulması için çalışma başlatıldı.

Abone ol

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ekolojik Ürün Pazarı kurulması için çalışma başlatıldı.

Belediye, Kent Konseyi ve Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile oluşturulacak pazar için İstanbul Kartal Belediyesi’nin uygulamalarını incelediklerini belirten Kent Konseyi Sekreteri Uğur Baykent, başkan Akova’nın girişime büyük destek verdiğini söyledi.

Burhaniye’de yüzde 100 Ekolojik Ürün Pazarı kurulması için girişim başlatıldı. Meslek Yüksek Okulu’nun Ekolojik Ürün Pazarı kurulması için kendilerine başvurduğunu belirten Kent Konseyi sekreteri Uğur Baykent, “Kent Konseyi olarak konu ile ilgili aldığımız kararı belediye başkanlığına verdik. Başkanımız Fikret Akova girişime büyük destek verdi. Ekolojik Ürün Pazarları İstanbul Kartal, Bursa Nilüfer ve Antalya gibi belediyeler tarafından uygulanmaktadır. Böyle bir pazarın ilçemizde de hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı. Belediye başkanımız Fikret Akova’nın girişimleri ile 6 kişilik bir ekiple Kartal belediyesine giderek incelemelerde bulunduk. Başlattığımız girişimin ilçemiz için çok yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.