BIST 8.970
DOLAR 34,15
EURO 37,06
ALTIN 2.944,56

Burcunuzun mitolojik hikayesi

Burcunuzun mitolojik hikayesi

Aries / ram / koç (21 mart-20 nisan) yunan mitolojisinde, argo gemisinde, yason'un idaresi altında sefer yaparak 'altın pösteki'yi arayan argonot'un hikayesine dayanır. altın postu taşıyan koç sonunda gökyüzüne çıkarak burada yerini alır.

Burcunuzun mitolojik hikayesi

Aries / Ram / Koç (21 Mart-20 Nisan)

Yunan mitolojisinde, Argo gemisinde, Yason'un idaresi altında sefer yaparak 'Altın Pösteki'yi arayan Argonot'un hikayesine dayanır. Altın postu taşıyan Koç sonunda gökyüzüne çıkarak burada yerini alır.

Burcunuzun mitolojik hikayesi

Taurus / Bull / Boğa (21 Nisan-21 Mayıs)

Tanrı Zeus Boğa kılığına girerek Prenses Avrupa'yı Girit Adası'na götürmeye kalkışır. Boğa denizde yüzerek Avrupa ile birlikte kıyıdan uzaklaşırken sadece vücudunun yarısı görünür, onun için de gökyüzünde yarım boğa şeklindedir.

Burcunuzun mitolojik hikayesi

Gemini / Twins / İkizler (22 Mayıs-21 Haziran)

Castor ve Pollux, Sparta Kraliçesi'nin oğullarıdırlar. Castor'un babası Kral Tyndareous iken Pollux Kral Zeus'tan olmuştur dolayısıyla ölümsüzdür. İki kardeş önceleri Argonotlar'a denizde yardımcı olurlarken sonra gökyüzünde bütün gemilere yol göstermeye başlamışdırlar.

Burcunuzun mitolojik hikayesi

Cancer / Crab / Yengeç (22 Haziran-22 Temmuz)

Mitolojik kahraman Herkül çok başlı Hydra ile savaşırken bir yengeç kıskaçları ile ayaklarına tutunur. Herkül istemeden zavallı yengeci ezer ve yengeç göğe, cennete yükselir.