Burada içki, uyuşturucu ve cinsellik serbest yaşanıyor
İskenderin kayıp kabilesin'de yaşayan Kalaşlar için hayat çok farklı. Ancak Kalaşlar'ı farklı kılan sadece fiziksel özellikleri değil yaşam tarzlarıdır...
Pakistan'ın kuzeyinde, Afganistan sınırında yaşayan Kalaşlar, fiziksel görünüşleri, inançları ve gelenekleriyle bölgede yaşayan diğer halklardan farklılık gösteriyor. Çünkü onların geçmişi çok uzaktan, Makedonya'dan bu topraklara gelen büyük İskender'in ordusuna dayanıyor.
Denizden 3 bin metre yükseklikte, etrafı karlı dağlarla çevrili Kalaş vadisinde yaşayan Kalaşlar, Büyük İskender'in bu son seferinde bölgede kalan ordusunun soyundan geldiklerine inanıyor.
İskenderin kayıp kabilesi'' adıyla da tanınan Kalaşlar, Kalaş Vadisi boyunca uzanan Bamburet, Bartik, Trokal ve Aniş köylerinde yüzlerce yıldır Müslümanlarla bir arada yaşıyor. Kalaşlar'ın nüfusunun 4-5 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Kalaş Vadisindeki köylerde 6 binden fazla Müslüman da bulunuyor.
Atalarına ait Hint-Avrupa dil ailesinden ''Burruşeski'' dilini konuşan Kalaşlar, Müslüman nüfusla, Çitralce ve Urduca konuşarak anlaşıyor. Burruşeski, UNESCO tarafından tehlike altında olan diller listesinde yer alıyor.