BIST 8.876
DOLAR 34,29
EURO 37,52
ALTIN 2.931,26

Burada cinler cirit atıyor!

Burada cinler cirit atıyor!

İstanbul eski ve gizemli bir şehir, her semtinin hikâyesi farklı. rivayetlere göre bazı mekânlarda “paranormal aktiviteler” almış başını gitmiş.aktüel; tekinsiz, “perili” olduğu söylenen, hayaletlerle dolu olduğuna inanılan mekânları dolaştı, şehir efsanelerini araştırdı.işte istanbul’un ve...

Burada cinler cirit atıyor!

İstanbul eski ve gizemli bir şehir, her semtinin hikâyesi farklı. Rivayetlere göre bazı mekânlarda “paranormal aktiviteler” almış başını gitmiş.

Aktüel; tekinsiz, “perili” olduğu söylenen, hayaletlerle dolu olduğuna inanılan mekânları dolaştı, şehir efsanelerini araştırdı.

İşte İstanbul’un ve dünyanın en tekinsiz mekânlarının dökümü. Dikkat! Bu sayfada anlatılanlar uykunuzu kaçırabilir.

Burada cinler cirit atıyor!

Tekin değildir… Uzak durulması gerekir… Geceleri evden gelen garip sesler tüm mahallenin dilindedir. Orada yaşayan herkes çok fazla zaman geçirmeden taşınmıştır veya ev uzun zaman satılamamıştır. Genellikle 100 yılı aşan tarihçeleriyle hepsi birer şehir efsanesidir, kendileriyle alakalı gizemli hâl, karizmatik mimari, insanda merak duygusu uyandıran bir cazibeye sahiptir. Tabii bu arada, söz konusu mekânların yakınından geçerken kimse elindeki fenerle size yaklaşıp “buralara uzun zamandır kimseler gelmedi” falan demez...

Burada cinler cirit atıyor!

Elbette bu şehrin yıllar boyunca dilden dile dolaşan hikâyeleri var.

Şöyle bir İstanbul turuna çıktığınız zaman Bakırköy’den Beylerbeyi’ne uzanan “tekinsiz mekânlar”ın efsaneleri es geçilecek türden değil. İşte İstanbul’un üzerine şehir efsaneleri düzülen, nesilden nesile anlatılan hikâyeleriyle insanı tedirgin eden en tekinsiz mekânları…

Burada cinler cirit atıyor!

TEKİNSİZ SÖZLÜK

POLTERGEIST: Almanca poltern (vurmak) ve geist (ruh) olan iki kelimenin birleşiminden geliyor. Bazı poltergeist vakaları açıklanamazken, bazı vakalarda bu fenomenin, bir kişi tarafından bilinçsiz psikokinezi üretilmesi sonucunda oluştuğu sonucuna varılmış. 70’li yılların sonlarında parapsikolojist Alan Gauld ve A.D. Cornell’in araştırmasına göre bu olaylarda küçük objeler ve daha az olmakla birlikte büyük objeler hareket ediyor. Geceleri aktivite fazla, belirgin, hafif vuruşlar var oluyor. Bir yıldan uzun sürenleri mevcut. Poltergeist ile aracı arasında iletişim kurulabiliyor ve pencereler açılıp-kapanıyor.

PARANORMAL: “Normal dışı” anlamına gelir ve telepati, psikokinezi gibi psişik fenomenleri, bilinen fizikokimyasal yasalarla açıklanamayan olayları ve bu olaylarda söz konusu olan psişik yetenekleri belirtmek üzere parapsikolojide kullanılan bir terimdir. İngiliz psişik araştırmacı Walter Whately Carington (1884-1947) tarafından ortaya atılmıştır.

TEKİNSİZ YER: Hakkında söylentiler olan, genellikle ıssız ve kimselerin yaşamadığı, yaşıyorsa da pek fazla hakkında konuşmadığı; içinde tanımlanamayan olayların olduğuna, insanlara zarar geleceğine inanılan, uğursuz olarak tanımlanan yer.