BIST 9.891
DOLAR 34,13
EURO 38,07
ALTIN 2.918,25

Bunlar en sevimlileri!

Bunlar en sevimlileri!

Kitti'nin domuz burunlu yarasası kitti’nin domuz burunlu yarasası –diğer bir adıyla yabanarısı yarasa- bilinen en küçük memeli. yetişkinleri ortalama 2 gram ve 30-40 milimetreler. büyük kulakları, kırmızı-kahverengi tüyleri ve domuz burnu gibi burunları var. tayland ve myanmar’da...

Bunlar en sevimlileri!

Kitti'nin Domuz Burunlu Yarasası

Kitti’nin domuz burunlu yarasası –diğer bir adıyla yabanarısı yarasa- bilinen en küçük memeli. Yetişkinleri ortalama 2 gram ve 30-40 milimetreler. Büyük kulakları, kırmızı-kahverengi tüyleri ve domuz burnu gibi burunları var. Tayland ve Myanmar’da yaşıyorlar.

Bunlar en sevimlileri!

Cüce “İpek Maymun”

Ağaçlarda yaşayan cüce “ipek maymun”, dünyanın en küçük maymunu. En fazla 12 cm uzunluğa ve 168 gram ağırlığa kadar büyüyebiliyorlar.

Amazon ormanlarında yaşayan bu sevimli hayvanlar, boyutlarına oranla inanılmaz yüksek ses çıkarma yeteneğine sahipler. Çığlıkları ormanın bir ucundan diğer ucuna yankılanabiliyor.

Bunlar en sevimlileri!

Brookesia Minima Bukalemun

Brookesia minima bukalemun, 2.5 cm uzunluğuyla dünyanın en küçük sürüngenlerinden biri. Madagaskar ormanlarında yaprakların arasında zorla fark edilen bu hayvan, gelişmiş bir bukalemunun tırnak boyuna gelinceye kadar çekmiş hali sanki.

Bunlar en sevimlileri!

Paedocyris Sazanı

2006’da, Sumatra bataklıklarında bulunan paedocypris sazan, dünyanın en küçük balığı. En fazla 7.9 milimetreye kadar uzayabiliyorlar. Beyinlerini korumasız bırakan gelişmemiş bir kafatasına sahipler ve planktonlarla besleniyorlar. Palmiye yağı üretimi için Endonezya bataklıklarının kurutulması nedeniyle soyları tükenmek üzere.