BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç gençleri kabul etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 81 ilden gelen gençler ile bazı engelli gençleri Yeni Başbakanlık binasında kabul etti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'nin 81 ilinden gelen gençler ile KKTC'den gelen 2 temsilci ve bazı engelli gençleri kabul etti.

Yeni Başbakanlık Binası'nda gerçekleştirilen kabulde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de hazır bulundu. Kabulde bir konuşma yapan Bülent Arınç, 91 yıl önce, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da yakılan meşalenin kısa zamanda tüm Türkiye'yi sardığını ve bir milletin tarih sayfasındaki yerini yeniden aldığını hatırlatarak, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitleri şükranla andığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük zenginliğinin gençlik olduğunun altını çizen Bülent Arınç, "Şu anda nüfusumuz 72 milyonun biraz üzerinde. Nüfusumuzun yarısı 30 yaşın altında. 17 milyon ise okuyan gencimiz var. Türkiye'nin petrol rezervleri ya da altın madenleri yok. Türkiye'nin en büyük zenginliği, gençleri. Şu anda kalkınmış ülkelerdeki en büyük sıkıntı, genç nüfusun azlığı. Bizde ise çok büyük bir işgücü potansiyeli var. Bütün politik hedeflerimiz gençler üzerine. Daha aydınlık, demokratik bir Türkiye için gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek

istiyoruz" dedi. Arınç, gençlere tavsiyelerde bulunarak, onlardan bilgi teknolojilerine ağırlık vermelerini ve ikinci bir yabancı dil öğrenmelerini istedi. Arınç, gençlere verdiği mesajda "Cumhuriyetimizin değerlerine, geleneklerimize, kültürümüze ve aile değerlerimize sahip çıkın. Modern Türkiye'yi bunların üzerine inşa edin. Türkiye'ye güveniyoruz. Gençlere, gençliğinize güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, Türkiye'nin çok değerli bir gençliği sahip olduğunu vurgulayarak, "Gençlerimizi, bilgi, teknoloji, kültür, sanat ve spor ile donatabilirsek 21. yüzyıl bizim yüzyılımız olacaktır" dedi. Özak, projeleri arasında 'Gençlik Ajansı' ya da 'Gençlik Genel Müdürlüğü'nün kurulmasının yer aldığını açıkladı. Bakan Özak, eğitim ve sporun ayrılmaz birer bütün olduğunu da sözlerine ekledi.

Kabule katılan gençleri temsilen kısa bir konuşma yapan Muğla'dan Gökhan Metin, kendilerine verilen en kıymetli hediye olan Türk istiklali ve cumhuriyetini sonuna kadar koruyacaklarının sözünü verdi.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin 81 ilinden gelen gençler ile KKTC'den gelen 2 temsilci ve bazı engelli gençler, getirdikleri hediyeleri Bülent Arınç'a takdim etti. Arınç'a şalvar, kasket, sofra bezi ve çorap gibi hediyeler verildi. Arınç, gençlerle sohbeti sırasında Bursaspor'u şampiyonluğundan ötürü kutlarken, Zonguldak'ta madende mahsur kalan madencilerin sağ salim kurtulmaları dileğinde bulundu. Arınç ile gençler arasında neşeli diyaloglar da yaşandı. Bülent Arınç, ziyarete gelen gençlere özel bir kalem hediye etti.