BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Bülent Arınç bunu da gördü

Kritik MGK başladı. Toplantının gündemi önemli ama toplantı kadar bu MGK'nün ilkleri de çok önemli;

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Geceyarısı operasyonu ile askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına ilişkin düzenleme, irtica eylem planı olarak bilinen ve Genel Kurmay'ın 'kağıt parçası' dediği belgenin yarattığı gerilim, TSK'nın organize bir kampanya ile yıpratıldığına ilişkin iddialar arasında başlayan kritik MGK toplantısının ilginç bir yanı daha var.

ÜÇ YENİ ÜYE
Bu MGK'da yaşanan ilk; üç yeni sivil üyenin ilk kez milli Güvenlik Kurulu toplantısında yer alması. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ilk MGK toplantısına katıldı.

ARINÇ HER MAKAMI GÖRDÜ
Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde TBMM Başkanı olarak 1 numaralı koltuğa vekalet veren Bülent Arınç, Başbakan yardımcısı olarak MGK toplantısına da ilk kez katıldı. Arınç, devletin hemen tüm üst düzey makamlarında yer alarak; bir siyasetçinin hayal edebileceği en yüksek noktaları gördü. MGK toplantısına hiç katılamayan Arınç, bugünkü toplantıya katılarak bu hayalini de gerçekleştirmiş oldu.

TOPLANTI ÖNCESİ TOPLANTI
Öte yandan kritik MGK öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, topylantıya katılacak kabine üyeleri ile bir ön değerlendirme toplantısı yaptı. toplantının gündemi ve gündeme gelebilecek olası konuları bakanları ile ele alan ve strateji belirleyen Başbakan Erdoğan, değerlendirme sonrasında MGK toplantısı için Çankaya'ya geçti. MGK toplantısı sonrasında da Başbakanın MGK'ya katılan bakanları ile bir değerlendirme yapması bekleniyor.