BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç AYM'nin Twitter kararını eleştirdi

Başbakan Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'a erişim engelinin kaldırılmasına yönelik kararına saygı duymadığını açıklamasının ardından hükümet sözcüsü Bülent Arınç da, yüksek mahkemenin kararının düzeltimesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç Anayasa Mahkemesinin Twitter ile ilgili verdiği kararı eleştirdi.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, “Anayasa Mahkemesi’nin kararı bence çok yanlış bir karardır. Düzeltilmesi gerekir” diye konuştu.

Arınç, “Anayasa Mahkemesi durumdan vazife çıkarmıştır” dedi. Kararı uygulamak zorunda olduklarını söyleyen Arınç, yeni düzenleme yapabileceklerinin de sinyalini verdi.

Başbakan yardımcısı, “İnsanı bireyi koruyacak mevcut tedbirler yeterli değilse, ilave tedbirler de getireceğiz” dedi.

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerden hemen önce Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı önce sosyal paylaşım sitesi Twitter’a ardından da Youtube’a erişimi engellemişti.

Anayasa Mahkemesi, yapılan bireysel başvuruyu değerlendirerek Twitter için uygulanan kararın kaldırılmasını istemişti. Twitter 3 Nisan günü erişime tekrar açıldı.

Başbakan Erdoğan, “Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara uymak durumundayız. Ama saygı duymak zorunda değilim. Bu karar saygı duymuyorum” demişti.

'Karar Türk yargısını korumuyor'

Başbakan Yardımcısı Arınç Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı ile Twitter’a, Türk mahkemelerinin kararlarını uygulamayabileceği konusunda güvence vermiş olduğunu belirtti.

Arınç “Twitter şimdi 23 mahkeme kararını uygulamama konusunda eline büyük bir koz geçirmiş oldu” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç da günün erken saatlerinde karar ilişkin tepkilere dair soruları yanıtlamıştı.

Kılıç "Biz ifade özgürlüğünün şok edici, rahatsız edici ve bizleri huzursuz edici boyutlarını her zaman hesap ederiz. Bunları normal karşılarız. Mahkeme bir karar vermiştir ve bu kararın sonucunda da bu tür duygusal bir takım refleksler olabilir. Biz bunları anlayışla karşılıyoruz" demişti.

Arınç yüksek mahkemenin başkanına büyük saygı duyduklarını söyledi ancak verilen kararın “Türk yargısını ve bireyi korumaya yönelik bir karar” olmadığını belirtti.

Öte yandan, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunanlardan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yaman Akdeniz CNNTürk'te, etkin iç hukuk yolu olmadığı iddiası ile yüksek mahkemeye başvurduklarını oradaki hakimlerin de bunu kabul ettiklerini ve ona göre karar verdiklerini söyledi.

"Mahkeme ifade özgürlüğünü düzenleyen Anayasa’nın 26. Maddesinin ihlal edildiğine karar verdi" diyen Akdeniz, bugün de Youtube için benzer bir başvuru yaptıklarını söyledi.