BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Bugün de ölmedim anne

Şehit askerin annesine gönderdiği bir fotograf aileyi yasa boğdu. İşte şehidin son sözü...

Abone ol

Şırnak’ın kuzeyindeki Bestler Bölgesi Dereler Mevkii'nde PKK'lı teröristlerle dün girdikleri çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş 26 yaşındaki İsa Çiçek’in Adana’da oturan babası 56 yaşındaki Mehmet Çiçek, “3 gün önce telefonla konuştuğumda teröristler için ‘7 tanesini yedim’ dedi. Şehit olduğu çatışmada da 11’ini yemiş, helal olsun O’na'' diyerek oğluyla gurur duyduğunu söyledi.

Bekar olan 4 yıllık Jandarma Komando Uzman Çavuş İsa Çiçek’in şehit olduğu haberi Adana’nın Ceyhan İlçesi’ne Başören Köyü’nde yaşayan ailesini derin üzüntüye boğdu. 6 çocuk babası Mehmet Çiçek, ortanca oğlu olan Jandarma Komanda Uzman Çavuş İsa Çiçek ile sık sık telefonla görüştüğünü, en son Kurban Bayramı’nda izne geldiğini, 4 ay sonra şark hizmetini tamamlayıp, Hatay’a tayininin çıkması için temennide bulunduğunu anlattı.

‘BELKİ BİR GÜN BAYRAĞA SARILI GELİRİM’
Metin olduğu gözlenen baba Çiçek, “Fırsat buldukça bizi telefonla arardı, konuşurduk. 4 aydır çok sık operasyona gittiğini söylüyordu. En son 3 gün önce aradığında ‘7'sini yedim’ dedi. Şehit olduğu çatışmada da 11’ini yemiş, helal olsun O’na. Kurban Bayramı’nda bir daha ne zaman izne geleceğini sorduğumda ‘Belli olmaz, bakarsın bir gün bayrağa sarılı gelirim’ demişti. O gün, bugünmüş'' diye konuştu. Şehit babası, kendisini arayıp, başsağlığı dileyen oğlunun silah arkadaşlarının, şehit olmdan önce 11 teröristi öldürdüğünü bildirdiğini, bunun kendisini gururlandırdığını söyledi.

‘BUGÜN DE ÖLMEDİM ANNEM’
Şehit Jandarma Komanda Uzman Çavuş İsa Çiçek, en son tüfekle poz verip, beyaz bez üzerine mermilerle ‘Bugün de ölmedim annem’ yazılı fotoğrafı ailesine gönderdi. Evlat acısıyla yıkılan anne 56 yaşındaki Emine Çiçek, “Yandım yandım, bugünleri de mi görecektim?'' diye ağıt yaktı. 1995’te şehit düşen Jandarma Er Ali Birmen’i toprağa veren Başören Köyü, ikinci şehidini toprağa vermeye hazırlanırken, Jandarma Komando Uzman Çavuş İsa Çiçek’in baba ocağı taziye dileyip, acılarını paylaşmak isteyenlerle dolup taştı.