BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Bu zam depremden beter

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, doğal gaz zamını depreme benzetti

Abone ol

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, ''Doğal gaza yapılan son zam, 6.8'lik deprem gibi'' dedi.

Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, BOTAŞ tarafından bugünden itibaren geçerli olmak üzere doğal gaza yapılan zamma tepki gösterdi. ''Doğal gaza yapılan son zam 6.8'lik deprem gibi'' diyen Sönmez, zor şartlarda üretim yapmaya çalışan, girdi maliyetlerinin yüksekliğiyle boğuşan reel sektörü, 6.8'lik zammın yaratacağı sarsıntıyla çok daha sıkıntılı günlerin beklediğini ifade etti. Sönmez, yılbaşından bu yana doğal gaza yapılan zammın yüzde 20'ye yaklaştığını ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:

''Üretimin temel girdilerinden olan doğal gazı ve maliyetleri etkileyen unsurları zamlı alan, buna karşılık ürünlerinin fiyatlarını artıramayan reel sektör sürekli cepten yemektedir. Böylelikle reel sektör üretim yapamaz durumu gelmektedir. Üretim yapamayan reel sektör ise ekonominin geneli için ciddi sıkıntıların göstergesidir''

Sönmez, doğal gaz kullanarak elektrik üreten santraller için sorunun daha da büyük olduğunu öne sürerek, milyarlarca dolarlık yatırımla kurulan santraller ve bunların işleticilerinin adeta cezalandırıldığını ifade etti. Açıklamasının sonunda Sönmez, ''Cezalandırılan sadece doğal gaz santrali kurup işletenler değil aslında Türk sanayicisi, Türk yatırımcısı ve Türk girişimcisi olmaktadır'' görüşünü savundu.