Yapılan bir araştırmaya göre 'glisemik' değerleri yüksek olan bazı besinler kişiye sürekli olarak açlık hissi veriyor
Abone olÖncelikle 'Glisemik indeks' nedir?
Glisemik indeksin ne olduğunu bir örnek üzerinden açıklamak gerekirse... Bir parça beyaz ekmeği suya koyduğunuzu düşünün. Bir süre sonra ekmeğin su içinde parçacıklara ayrıldığını görürsünüz.
Şimdi de aynı beyaz ekmeği yediğinizi düşünün. Aynı parçalanma midenizde de olacaktır. Üstelik bu parçalanma hızı, sudakinden farklı olacaktır. İnsanın midesinde ve bağırsaklarında bulunan sıvılar ve güçlü enzimler, ekmeğin daha kısa sürede sindirilmesini sağlar.
Peki bizi en çok acıktıran besinler neler?
Patates
DNA sentezinden, kan hücrelerinin yapımına, hücreler arası iletişimi sağlayan fosfolipidlerin sentezlenmesine, kalp sağlığını korumaya, beyin ve sinir sisteminin aktivitesine, fiziksel performansın artırılmasına kadar pek çok işlevde görev alır.
Havuç
Karotenoidler kalp hastalıkları riskini azaltan, özellikle gece görüşünü sağlayan, maküler dejenerasyona ve katarakt gelişimine karşı koruyucu etki gösteren önemli bileşenlerdir.
Bezelye
Zengin içeriği sağlığı olumlu etkiler. Kemik sağlığını koruyan önemli besin öğelerini içerir. Bezelye aynı zamanda folik asidin ve B6 vitaminin de önemli bir kaynağıdır.
Mısır
İçeriğindeki zengin folat ve posa nedeniyle kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Mısır, akciğer kanseri gelişim riskini önemli düzeyde azaltan beta-kriptoksantin yönünden zengindir.