BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,19
ALTIN 2.466,58

Bu ürünler bin pişman ediyor

Bu ürünler bin pişman ediyor

Time dergisi editörleri bugüne kadar dünyada piyasa çıkmış ürünler arasında en kötü 50 tanesini seçti. kullanım zorluğu, yüksek fiyatı ya da anlamsızlığıyla bu ürünler, hem üreticilerini hem müşterilerini pişman etti.

Bu ürünler bin pişman ediyor

Time dergisi editörleri bugüne kadar dünyada piyasa çıkmış ürünler arasında en kötü 50 tanesini seçti. Kullanım zorluğu, yüksek fiyatı ya da anlamsızlığıyla bu ürünler, hem üreticilerini hem müşterilerini pişman etti.

Bu ürünler bin pişman ediyor

Farmville

Allah cezanı versin, Farmville! Facebook’taki bu en bağımlılık yapıcı oyun, aslında bir oyun bile değil. Bir çiftlikte bir dizi sıkıcı günlük işle uğraşıp sürekli olarak tarlalarınızı ekip biçiyorsunuz. Ama yine de bu tuhaf dijital tiryakiliğin ardındaki beyin Zynga, ABD’nin yüzde 10’undan fazlasının bu oyunu oynadığını ifade ediyor. Bu durumda boşa harcanan verimlilik kaç saattir? Tahmin etmesi zor. Ancak çok olduğunu söyleyebiliriz.

Bu ürünler bin pişman ediyor

Hidrojenle zenginleştirilmiş yağ

2000’li yıllarda saplığın en büyük düşmanı olarak görülen trans yağlar pratik bir amaç için üretilmişti. 1800’lerin sonlarında sıvı yağlara hidrojen katılarak bu yağların raf ömrü uzatılıyordu. Ancak modern araştırmalar doğada var olmayan bu kombinasyonun sağlığa beklenmedik olumsuz etkileri olduğunu, kötü kolesterolü yükselttiğini ve kalp hastalıkları riskini artırdığını söyledi. McDonald’s gibi üreticiler trans yağları ürünlerinden temizleme yarışına girdi. 2006 yılında ABD’deki gıda üreticileri, ürünlerinin içindeki trans yağ miktarını paketlerin üzerinde belirtmek zorunda kaldı.

Bu ürünler bin pişman ediyor

Balsirke

Dr. DeForest C. Jarvis tarafından 1959’da üretilen Balsirke adından da anlaşılabileceği gibi eşit miktarlarda karıştırılmış bal ve elma sirkesinden oluşuyordu. Jarvis ilhamını çok sağlıklı olduklarına inandığı Vermontlu çiftçilerin içki alışkanlıklarından almıştı. Bu iğrenç reçete çok fazla hayran toplamadı ancak hala içen kişiler bulmak mümkün. Ancak sağlığa faydalı olduğu da gerçek olabilir. Hem bal hem de elma sirkesi önemli miktarda antioksidan içeriyor ve artrit gibi hastalıkların tedavisinde kocakarı ilacı olarak kullanılabiliyor.