BIST 10.864
DOLAR 32,69
EURO 35,46
ALTIN 2.479,46
HABER /  POLİTİKA

Bu ülkede demokrasi yok

ANAP lideri Erkan Mumcu Türkiye'de demokrasinin olmadığını savundu. İşte Mumcu'nun gerekçesi..

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, cumhurbaşkanı seçimi konusunda, ''Bu ülkede demokrasi olsaydı eğer, bu sandık milletin önüne gelirdi. Cumhur, kendi başkanını seçerdi, ama yok, milletten korkuyorlar'' dedi.

Mumcu, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığının Atatürk Spor Salonu'nda yapılan 9. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümeti, icraatları, tarım politikası ve cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda eleştirdi.

AK Parti iktidarının vatandaşa hiçbir şey vermediğini iddia eden Mumcu, şöyle devam etti: ''Şimdi bütün kavga cumhurbaşkanı olacak mı, olmayacak mı? Allah aşkına bir söyleyin de millet şu sıkıntıdan bir an önce kurtulsun. Ne ayıp bir şey. Koskoca bir millet nefesini tutmuş, bir adamın ağzından çıkacak iki kelimeyi bekliyor.

'Ben, adayım veya şu aday.' Bu nasıl demokrasi? Padişahlıkta bile böyle bir şey yok. Keşke bu ülkede demokrasi olsaydı. Bu ülkede demokrasi olsaydı eğer, bu sandık milletin önüne gelirdi. Cumhur kendi başkanını seçerdi, ama yok. Milletten korkuyorlar. Hadi bir fırsat var, fırsatı ganimete dönüştürmek istiyorlar. Olmaz. Fırsatı ganimete dönüştürdükçe olmaz. Milletin iktidara verdiği güç emanettir. Ona emanet diye sarılmak lazım.''