BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Bu sözler yabancı gelmiyor

Trabzon'da rahip Santoro'yu öldüren O. A.'nın psikolog Adem Solak'a anlattıkları yabancı gelmiyor.

Abone ol

Sabah yazarı Savaş Ay, Trabzon'da geçtiğimiz yıl Katolik Kilisesi rahibi Andra Santoro'yu öldürmek suçundan yargılanan O.A. adlı 'çocuk'la cezaevinde sürekli görüşüp konuşan, anlattıklarından aldığı notları daha sonra kitap hakine getiren terapist-psikolog Adem Solak'la, Trabzon'daki ofisinde görüştü.

Psikolog Solak'ın yargılanan O.A.'ya sorduğu sorulara verdiği cevaplar çarpıcıydı.

* Cezaevinde okuduğun kitaplarda altını çizdiğin yerlere bakılırsa sen daha çok Yahudilerden nefret ediyorsun. Oysa papaz Yahudi değildi. Olsun. O gençlerimizi Hıristiyan yapmak için uğraşıyordu. Trabzon'da yaşadığım ortamlarda Yahudi birisi olsa, elimden gelen her kötülüğü yaparım. Yahudi'nin bu dünyada yaşama hakkı yoktur.

* Silahı nasıl temin ettin? Ben 1 aydır o silahla dolaşıyordum. Arkadaşlarımla boş arazilerde silah atışları yapıyorduk. Ortaokulda okurken benim bir arkadaşım 2 silahla okula geliyordu. Okullara silahla giden öğrenciler var. Trabzon'da silah taşımak insanlar için zaten bir alışkanlık.

* Cesur biri misin sen? Sanırım cesaretliyim ama gece korkarım.

* Evde girmeye korktuğun bir oda varmış. Korkuyordum evet. Ben son 1 yılda çok bilgi kazandım. Kendimde çok büyük bir atılım gerçekleştirdim. O giremediğim oda çocukluk odamdı. Oraya girersem kazandıklarım kaybolur, çocukluk duygularıma dönerim diye korkuyordum.

* Eski arkadaşların arayıp soruyor mu? Biz 40 kişilik bir gruptuk. Her mahallenin ayrı sorumlusu vardı. Ama sonuçta hepsi bana bağlıydı. Şimdi hiç biri aramıyor, sormuyor. O hainlerden hesap soracağım. E. benim başkanlığımı almak istiyordu. Şimdi istediği olmuştur. Asıl hain o."