BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Bu sözcüklere yasak geldi

Türkiye'nin önemli bir şirketinde bazı sözcüklerin kullanılması yasaklandı

Abone ol

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, toplantılarında, 'zaten' ve 'ama' gibi sözcükleri kullanan yöneticilere para cezası uyguladığını söyledi.

Sabancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantılarda yeni uygulamaların hayata geçmesine bahane bulan zihniyetin dışa yansıması olarak değerlendirdiği ve yeniliğe karşı çıkmak olarak algıladığı 'zaten' ve 'ama' sözcüklerini kullananlara para cezası uyguladığını belirtti.

Kendisinin de toplantılarda bu kelimeleri kullandığında ceza ödediğini kaydeden Sabancı, şöyle konuştu: ''Toplantılarımızda 'fakat', 'ama' ve yabancı arkadaşlardan İngilizce 'but' sözcüklerini kullananlara para cezası uyguluyorum. Bu uygulamanın şirket içerisinde çalışan arkadaşlar arasındaki iletişim ve samimiyeti artırdığına inanıyorum. Örneğin, 'zaten' sözcüğünü kullanana 10 YTL, 'ama' ve İngilizce 'but' sözcüklerini kullanlara 5 YTL para cezası uyguluyoruz. Toplantılarımızda sakıncalı sözcükleri kullanan arkadaşlarımdan topladığım 6 bin YTL'yi Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışladım. Bundan da ayrı bir zevk aldım.''

Pegasus Hava Yolları Yöneticilerinin ilk başta yadırgadıkları bu uygulamaya alıştıkları ve uygulamadan memnun oldukları öğrenildi. Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Mutluer, şimdiye kadar sakıncalı sözcükleri kullanmamaya çok dikkat etmesine rağmen 25 YTL ceza ödediğini ancak bu paraların sonuçta hayır kurumlarına gitmesinden dolayı da mutlu olduğunu söyledi. Mutluer, önümüzdeki günlerde sadece sakıncalı sözcükleri kullananlarla birlikte birisinin konuşmasını kesenlerin de ceza ödeyeceklerini ancak ceza tarifesinin henüz açıklanmadığını kaydetti.