BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Bu oyunlara dikkat!

Başbakanlık Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Ayşen Gürcan uyardı. Küçük çocuklar, şiddet içerikli oyunlarla adam öldürmeyi öğreniyor.

Abone ol

Başbakanlık Sosyal Araştırmalar Genel Müdürü Ayşen Gürcan, küçük çocukların şiddet içerikli oyunlarla adam öldürmeyi öğrendiklerini öne sürdü. 

Tekno psikolojisi konusunda doçentliği bulunan Doç. Dr. Ayşen Gürcan, Habercocuk.com ile yaptığı röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu:

'Öldürme kavramıyla tanışıyorlar'

Bu tür oyunlarda, çocuklar yaratıkları öldürüyor. Bazen mafya oluyor, silah kullanıyor kötü adamları öldürüyor.Barış adına öldürebileceğine inandırılıyor.En tehlikelisi, oyuna müdahil olmaları.  

‘Vicdani duygularını köreltiyor’

Bu tür oyunlar, çocukların gelişimlerine yönelik gerçek bir tehdit. Vicdanı duygularını yok ediyor.

‘Kumarla tanışıyor’ 

Kaç tane kötü karakteri öldürürse o kadar çok puan topluyorlar.Kumarla tanışıyor.

‘Cinayetlerin nedenlerinden biri oldu' 

Bursa'da, 17 yaşındaki bir genç internette ‘annemi nasıl öldüreyim’ diye anket düzenledi. Bu gencin şiddet içerikli oyunlara sık sık girdiği iddia edildi? 

Yaşı küçük bir çocuk, ‘öldürmenin’ sıradan bir konu olduğuna inandırılıyor. Sonra da bu gencin yaptığı gibi,annesini öldürüyor. İşlenen cinayetlerde bu tür oyunların önemli etkisi var.

'Cinsel içerikli sitelere yönlendiriliyorlar'

Çocuklar, farkında olmadan pornografik içerikli sitelere ve oyunlara yönlendiriliyorlar.Bu tür oyunlarda chat yaptıkları kötü niyetli kişiler tarafından kandırılabilir.

'Yasaklamayın kurallar koyunuz'

İnternetin kendi içinde yasaklanmasını istemeyen bir esprisi var. Tek çözüm, sanal ortamda karşılaşacağı risklerle mücadele edecek nesil yetiştirmek. Ebeveynler çocuklarını bilgilendirip uyarsın. 

Yavru işaretler geliyor

Bilgisayar oyunları için RTÜK'ün 'akıllı işaretleri'ne benzer bir uygulama geliyor. 'Yavru İşaretler' adı verilecek sistem, hangi oyunun hangi yaş grubu için uygun olacağına sınırlamalar getirecek.

www.habercocuk.com