BIST 8.885
DOLAR 34,31
EURO 37,19
ALTIN 3.018,55
HABER /  GÜNCEL

Bu okullarda Türkçe falan öğretilmiyordu

Milliyet yazarı Serpil Çevikcan'a konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, cemaatle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Sudan'da bir valinin kendisine bu okullarda eğitim dilinin İngilizce olduğunu söylediğini belirtti. İşler, bir kaç zeki çocuğa Türkçe türkü öğretilip, milli duyguların istismar edildiğini savundu.

Başbakan Yardımcısı İşler, Ereğli'de cemaat adına yardım toplayan bir kişinin 17 Aralık sürecinden sonra topladığı zekatları kendi cebinden sahiplerine ödediğini söyledi.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile konuştu. İşte o bazı bölümler:

HERKES PARALARI AKITTI, YAĞDIRDI

"Anlıyoruz ki gelinen noktada Fethullah Gülen yerli bir proje değil. Belki başlangıçta yerli olarak olarak çıktı. Dini argümanlarla büyüdü. Bir himmet hareketi vardı. Herkes paraları akıttı, yağdırdı. Hep dini duygular kullanılarak, dini argümanlarla bu yardımlar toplandı. Ereğli ziyaretimde bir arkadaşımız söyledi; başkalarından zekat toplayan bir insan şimdi o topladığı zekatları götürüp kendi cebinden sahiplerine iade ediyor. Bize yabancı misafirler geliyor. ‘Nedir bu? Nerede bu adam?’ denildiği zaman, ‘Amerika’da yaşıyor’ cevabı verildiğinde, ‘O zaman gerek yok anlatmanıza, biz anladık’ diyorlar. Uluslararası ayağı olduğu net şekilde anlaşıldı artık.

TÜRKÇE ÖĞRETMİYORLARDI

Yurtdışında okullara gittiğimiz zaman bir gözlemimiz vardı. Bu okullarda Türkçe falan öğretilmiyordu. Birkaç tane zeki çocuğa şarkı, türkü öğretiliyor, milli kıyafetler giydiriliyor. Bizim milli duygularımız istismar edildi orada da. En son Sudan’da Niala’ya gittim. Valiye sorduğumda oradaki eğitim dilinin İngilizce olduğunu söyledi. O zaman bu bir taşeronluk değil midir? Yani siz yine İngiliz, Fransız kültürünü öğretiyorsunuz ama adı Türk okulu oluyor. Türkçe olimpiyatlarına getirilen çocuklar zeki, özel olarak yetiştirilmiş çocuklar. Ama Türk okullarında yetişip mezun olup Türkçe konuşan çocuk sayısı yüzde 1’dir."