BIST 9.420
DOLAR 34,34
EURO 36,41
ALTIN 2.839,93
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu okulda zil sesi tarih oldu

Trabzon'un Sürmene ilçesinde bir okulda zil sesi tarih oldu. Bunun yerine çok daha farklı bir uygulama başlatıldı.

Abone ol

Trabzon'un Sürmene ilçesinde "Mükemmel Sınıflar" projesi kapsamında başlayan uygulama ile ilköğretim okullarında artık zil çalmayacak.

Sürmene'de ocak ayı başında "Mükemmel Sınıflar" projesini incelemek üzere ilçeye gelen İlköğretim Okulları Genel Müdürü İbrahim Er'in ziyaretinde gündeme gelen ve yaklaşık 2 aydır pilot okul olarak seçilen Dursun Karabacak ve Çamburnu İlköğretim Okulları'nda devam eden uygulamanın öğrenciler tarafından benimsendiği ifade edildi.

Uygulamanın başladığı okullarda, öğrenci ve öğretmenlerin görüşünün alındığı ve yapılan değerlendirme sonucu uygulamanın ilçe genelinde bulunan bütün ilköğretim okullarında uygulanacağı belirtildi.

Sürmene Kaymakamlığı ise ilköğretim okullarının dış cephelerine büyük ebatta olmak üzere, tamamlanan 102 sınıfa duvar saati hediye etti. Zil sesinin bir çeşit bağırma ve dışarıdan zorlamaya dayalı uyarıcı bir araç olduğunu belirten Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, çocuklara"zaman yönetimi" bilincini yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Zamanı çok iyi kullanmanın saati kulanmayı öğrenmekle olabileceğini belirten Özarslan, "Şimdi verdiğimiz talimat üzere bütün öğrencilerin kollarında kol saati olacaktır. Bu uygulamayla,öğrenciler önce saati kullanmayı öğrenecekler." dedi.

Başta çekinceleri olduğunu söyleyen Özarslan, "Görüyorum ki hem öğretmen hem öğrenci uygulamaya ayak uydurmuş, bu da bize memnuniyet veriyor." şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLER: UYGULAMA ZOR GİBİ GÖRÜNSE DE TAM OTURDUĞUNDA DİSİPLİNİ ARTIRACAKTIR

Başta zil sesi uygulamasının sıkıntı verebileceği kanısında olduklarını belirten öğretmenlerin ortak düşüncesi ise artık uyumun yayaş yavaş sağlandığı, sistemin tam oturması halinde ise disiplinin artacağı yönünde.
Dursun Karabacak İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Ömer Aksoy?a göre, zor gibi görünen uygulamanın zamanla derse girip çıkan öğrencilere "zaman" kavramını öğreteceği yönünde.

Günde otalama 20 kez zil sesinin çaldığını ve bunun gürültü kirliliğine yol açtığını belirten Aksoy, "Şu anda başka okullara gittiğimde bunun farkını çok iyi anlıyorum." dedi. "Artık zil ne zaman çalacak" düşüncesinin de yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladığını belirten Aksoy, "Bu da öğrencilerin derslere kendini daha fazla vermesi ve başarılarının artması anlamına geliyor." diye konuştu.

Uygulamadan önce tüm okulun zil sesi ile sınıflardan aynı anda çıktıklarını, bu nedenle koridorlarda gürültü kirliliği yaşadıklarını ifade eden Aksoy, "Şimdi koridorlar çok daha sakin, nedeni ise birkaç dakika da olsa çıkışlarda farklılık yaşanması" şeklinde konuştu. Uygulamanın verimli olacağından şüphe etmediklerini belirten öğretmenler ise projelerde emeği geçen başta Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan ve emeği geçenlere teşekkür etti.