BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Bu Ogün Samast mı?

Ne kadar da değişmiş böyle. Duruşmaya getirilirken görüntülendi. Samast'ı görenler küçük dilini yuttu.

Abone ol

Hrant Dink'in cinayetinin katil zanlısı Ogün Samast'ta inanılmaz değişim. Beyaz beresiyle hafızalara kazınan ve zayıf ve çelimsiz bedenli Samast gitmiş, yerine iyi yapılı bıyıklı ve kilolu birisi gelmiş..

Neredeyse iki yıl oldu cinayetin ardından.. Aradan geçen zaman Samast'ı çok ama çok değiştirmiş. Son iki duruşma haricinde duruşmalara katılan Samast'a ne olduysa bu zaman diliminde olmuş..

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bugünkü duruşmaya Ogün Samast Jandarma eşliğinde getirildi. Son iki duruşmaya sağlık sorunları nedeniyle katılmayan Samast, adliyeye giriş yaptı. Samast'ın kilo aldığı ve bıyık bıraktığı gözlendi.

"MANDACILARI ÇEKİN"

Önceki duruşmada bu davada avukatlık yapmaması konusunda karar alınan Fuat Turgut'un da duruşmaya geldiği görüldü. Fuat Turgut, basın mensuplarının Paris Barosu'ndan gelen avukatları görüntülediğini görünce oturduğu yerden, "Mandacıları çekin" diyerek tepki gösterdi.Bunun üzerine polis tarafından uyarılan Turgut, oturduğu yerden kalkarak başka bir alana yöneldi. Öte yandan, milletvekili Ufuk Uras da duruşmayı takip etmek üzere adliyeye geldi.

TANIKLARDAN İLGİNÇ İFADELER

İstanbul 14. ağır ceza mahkemesi'ndeki duruşmada, farklı bir cinayet davasından Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan 5 kişi tanık olarak dinlendi. Tanıklar, kendisini Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı olarak tanıtan kişinin, cinayeti Ogün Samast'ın değil, başka birinin işlediğini söylediğini ifade etti.

Tanıklardan biri olan Halis Çelik, "Televizyonda Dink cinayetine ilişkin haberleri izlerken aynı koğuştaki Ertuğrul Balcı, 'Bu olayı biliyorum. Suikasttan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da bilgisi vardı' dedi" diye konuştu. Tanıklar ayrıca cezaevi yönetimine Dink davasına ilişkin bilgileri olduğunu dair dilekçe verdikten sonra koğuşlarının değiştirildiğini de söylediler.

ŞOK FOTOĞRAFLAR HABERİN DEVAMINDA

[PAGE] [PAGE]