Bu kitabı gerçekten bir ruh mu yazdı? Öyle kehanetler var ki...
Ruhların yazdırdığı söylenen ve 54 sene kasada saklanan bir kitap yayınlandı. “İlâhî Nizam ve Kâinat” isimli bu esrarlı kitabı meraklıları yıllar boyunca bekliyordu. İddialara göre ruh tarafından yazılan bu kitap evrenin bilinmeyen sırlarını açıklıyor.
Ruhların yazdırdığı söylenen ve 54 sene kasada saklanan bir kitap yayınlandı. Yayınlandı yayınlanmasına ama kimse ne sırrını anladı ne gerçekliğini. Türk “spritüalistler”in yani “ruhçular”ın çoğu, yarım asır boyunca gizli kalan ve geçtiğimiz günlerde yayınlanan bu kitabın “evrenin sırlarını verdiğine” inanıyorlar oysa. 1959 yılında “Önder” adındaki “yüksek bir ruh” tarafından bir medyuma yazdırılan ve Türkiye’de “ruhçuluğun kurucusu” olarak bilinen Dr. Bedri Ruhselman tarafından düzenlenen “İlâhî Nizam ve Kâinat” isimli kitap 54 sene boyunca noter ve banka kasalarında muhafaza edilmiş. Bir grup “ruhçu”, bu kitabın geçtiğimiz günlerde yayınlanması ile, evrenin bilinmeyen birçok sırrının ortaya çıkacağına körü körüne inanıyor. Peki bu kitap ne kadar doğru ne kadar gerçek.
“İlâhî Nizam ve Kâinat” isimli bu esrarlı kitap, tamamlanmasından tam 54 sene sonra, geçtiğimiz günlerde yayınlandı ve meraklıları muradlarına erdiler… Kitap, iddia edildiğine göre aslında “yazılmamıştı” ve “yüksek âlemler” tarafından verilen bilgilerin bir derlemesi idi. Türkiye’de “ruhlarla temas” akımının başlatıcısı olan Dr. Bedri Ruhselman tarafından 1950’li senelerin sonlarında düzenlenen ruh celselerinde, yani bir medyum vasıtası ile ruhlarla ilişki kurulduğuna inanılan toplantılarda “Önder” adını kullanan bir ruh tarafından verilen bu “bilgiler” 54 sene boyunca saklanmış ve nihayet kitap olarak ortaya çıkmıştı…
Dr. Bedri Ruhselman, Türkiye’de metafizik çalışmalarının başlatıcısıdır, 1898’de İstanbul’da doğar ve 16 Şubat 1960’ta yine ayni yerde vefat eder. Dr. Ruhselman, ruhçuluk işine küçük yaşlarında iken “Cinlerle Muhaberat” isimli bir kitabın etkisi altında kalarak girer, ruhsal denemeler ve “celseler” yapmaya başlar. Çekoslovakya’da konservatuvar bitirerek keman icracısı olur, 1926’da Türkiye’ye döner, bir müddet müzik öğretmenliği yapar, daha sonra da Tıp Fakültesi’ni bitirir, doktor olarak Afganistan’da bulunur, Türkiye’de de senelerce doktorluk yapar, mesleğini uzun seneler boyunca sürdürürken medyumlar vasıtası ile binlerce ruh celsesini idare eder ve 1946’da “Ruh ve Kâinat” isimli üç ciltlik meşhur eserini yayınlar.
Dr. Ruhselman, sonraki senelerde ardarda çıkarttığı “Ruhlar Arasında”, “Allah” ve “Mukadderat ve İcâbât” gibi kitaplarla çok sayıda kişinin ruhçulukla ilgilenmesini sağlar. “Ruh nedir, insan ölünce nasıl bir âleme gider, öteki dünyada hayat nasıldır, yeniden doğuş hangi şartlar altında gerçekleşir ve ruhlarla nasıl konuşulur?” gibi konulardan bahsettiği kitapları “ruhçuluk edebiyatının klasikleri” hâlini alacak, Türkiye’de bu işlere merakı daha da arttıracaktır.