BIST 10.268
DOLAR 32,70
EURO 35,15
ALTIN 2.440,68
HABER /  GÜNCEL

Bu kez de panik Hereke'yi sardı!

Dilovası'nda araçların üzerine yapışan ve çıkmayan beyaz toz bu kez Hereke'deki vatandaşları endişelendirdi

Abone ol

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde ilk kez pazar günü görülen ve geniş bir alanı etkilemeye devam etmesine rağmen hala kaynağı belirlenemeyen beyaz ve yapışkan maddenin bir benzeri, bu kez Körfez İlçesi'nin Hereke semtini etkisi altına aldı.

Dilovası'ndakinin aksine, rengi daha koyu olan, araçların cam ve kaportalarına yapıştıktan sonra çıkmayan, el sürüldüğünde zımpara izlenimi veren serpinti, Herekelileri endişelendirdi.

 DİLOVASI DA ALARMDA
3 gün önce de Dilovası'nda araçların üzerinde farkedilen ve yıkanmasına karşın  çıkmayan beyaz madde endişeye neden olmuş bölgede araştırma başlatılmıştı. Sürücüler de kaza riskine karşı uyarılmıştı...
Ayrıntılar için TIKLAYIN...

Sanayi kuruluşları ile konut alanlarının içiçe girdiği, kanser vakalarının da Türkiye ortalamalarının 30 kat üzerinde olduğu belirtilen Dilovası'ndaki beyaz ve yapışkan madde serpintisi çözülemeden, bu kez bir benzeri Herekelileri korkuttu. Daha önce belde statüsündeyken 2009 seçimleri öncesi Körfez İlçesi'nin mahallesine dönüştürülen, yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı Hereke'de son iki gündür ilginç bir serpinti meydana geliyor.Geceden açık alana parkedilen araçların üzeri bu serpinti ile kapanıyor.

Koyu renkli, metali andıran çok küçük kum taneleri şeklindeki bu serpinti özellikle araçların kaportalarına ve camlarına yapıştıktan sonra yıkanmasına rağmen çıkmıyor.

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Hemen yakınlarında yıllardır faaliyet gösteren bir çimento fabrikasının yanı sıra, bazı metalurji fabrikaları için çeşitli ülkelerden getirilen hurda demir yığınlarının bulunduğu limanın yakınındaki Hereke'de yaşanan bu olayın nereden kaynaklandığı bilinmiyor. Şikayetlerin artması üzerine Çevre İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Hereke sakinlerinden halıcılık yapan Tuncay Akkaş, bu yapışkan maddenin evlerin balkonlarında da, asılan çamaşırlarda, hatta uzun süre dışırda kalan insanın saçında ve elbisesinde de bulunduğunu belirtti. Araçlarını yıkatmalarına rağmen bu maddenin çıkmadığını söyledi.Selim Tetik ise, araçlarından vazgeçtiklerini, bunun insan sağlığını da etkileyebileceğini belirterek, "Bu maddeyi araçlardan çıkarmak için bir gün uğraşmak gerekiyor. Bundan vezgeçtik. Çocuklarımız soluyor biz soluyoruz. Gelip incelesinler, kaynağını bulsunlar. Biz daha önce Çevre İl Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunduk. Bize dilekçe yazmamızı söylediler. Bu nasıl bir uygulamadır. Böyle bir ihbar anında değerlendirilmeli" diye konuştu.

Bu arada Dilovası'nda alınan numunelerin incelenmesi de sürüyor. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, bu numunelerin, bölgedeki fabrikalardan alınan numunelerle karşılaştırılacağını bildirdi