BIST 10.032
DOLAR 35,42
EURO 36,50
ALTIN 3.046,79
HABER /  GÜNCEL

Bu kez Albay Çiçek istekte bulundu!

Albay Dursun Çiçek ihbarcının bulunması için savcılığa başvurdu. Dilekçesindeki imza ilginçti. Yeşil imza attı ve altına tarih yazdı!

Abone ol

İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın orijinalindeki ıslak imzanın sahibi olduğu ileri sürülen ve ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan 2 kez tutuklanıp tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, savcılığa iki sayfalık dilekçe vererek, ‘ihbarcı’nın bulunmasını istedi. Çiçek dilekçenin altına imzasını atarken ‘taklit’ edilmemesi için ‘yeşil’ kalem kullandı

Ergenekon savcılarına gönderilen bir ihbar mektubu ve ekindeki ‘İrtica ile Eylem Planı’ adlı belgedeki imzanın sahibi olduğu gerekçesiyle 5 ayda 2 kez tutuklanan ve toplam 63 saat cezaevinde kalan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, ‘ihbarcı’nın peşine düştü.

Dursun Çiçek, 22 Aralık günü savcılığa gönderdiği dilekçesiyle, kimliği belirsiz kişi tarafından iftiraya uğradığını ve özgürlüğünün kısıtlandığını anlatarak, savcılardan ‘ihbarcı’nın bulunmasını istedi. Çiçek, ihbar mektuplarıyla ilgili soruşturma açılmasını da talep etti.

ÖZGÜRLÜĞÜMDEN YOKSUN BIRAKTI

ÇİÇEK, “Fiil tarafımca işlenmemiş olmasına rağmen tutuklu da kaldığımdan, şüpheli ‘kişiyi özgürlüğünden yoksun kılma suçunu da işlemiştir” dedi. İhbarcının iddialarına inandırıcılık kazandırmak ve ‘şüpheyi yoğunlaştırmak için delil yaratma yoluna’ gittiğini kaydeden Çiçek, dilekçesinde “İsnat edilen hukuka aykırı fiilin tarafımca işlendiği izlenimini uyandırmıştır” ifadesine verdi.

FRANSIZ CEZA KANUNU’NU ÖRNEK GÖSTERDİ

Dilekçesinde ‘iftira’ suçunun TCK’da ‘Adliyeye Karşı Suçlar’ başlığı altında yer aldığını, bu nedenle yargının düzgün işlemesini önleyen bir eylem olduğunu anlatarak, ancak bu suçun kişilerin onurunu zedelediğini de vurgulayan Çiçek, Fransız Ceza Kanunu’nu örnek gösterdi. Çiçek, suçun tespitinde kişilerin onurunun göz önüne alınmasını istediği dilekçesinde “Suçun kişilere karşı suç olma niteliği de savsaklanmayarak, şüphelinin aynı mektupla bana karşı birden fazla soruşturma açılmasına sebebiyet verdiği dikkate alınmamalıdır” dedi.

İMZANIN ALTINA ‘RAKAM’!

Çiçek, dilekçesinin altına imza atarken yeşil renkli kalem kullandı. Ayrıca taklit edilmesini engellemek amacıyla da imzasının sonuna rakam koydu. Çiçek dilekçesine, Taraf Gazetesi’nin 12 Haziran günü “AK Parti ve Gülen’i Bitirme Planı” başlığıyla manşetine taşıdığı’ haberin ardından hakkında savcılık soruşturması başlatıldığını anlattı.

Çiçek, dilekçesinin devamında “Kimliği belirsiz şüpheli yapmış olduğu ihbarla, beni ve mektupta adı geçen birkaç kişiyi ve en önemlisi de Türk Silahlı Kuvvetleri’ni aşağılayarak suçlamıştır” dedi. Çiçek, dilekçesinin son kısmında ise ‘kimliği belirsiz bir ihbar mektubuna gösterilen hassasiyet kadar, bu ihbar dilekçesine de hassasiyetle yaklaşılacağını temenni ederek, savcılığınızdan şüpheli veya şüphelilerin tespit edilmesini, eylemlerine uyan suçlardan dolayı cezalandırılmaları için haklarında soruşturma başlatılmasını isteme zorunluluğum doğmuştur” dedi.

‘'YEŞİL İMZA' İÇİN UZMAN GÖRÜŞÜ

Adli Tıp ve Belge İnceleme uzmanı Prof.Dr. Gürsel Çetin, Albay Dursun Çiçek’in savcılığa verdiği dilekçeye “yeşil” renk mürekkepli kalem kullanarak imza atmasını ve rakam koymasını şöyle değerlendirdi: “Kişinin imzasının altına ya da kuyruğuna el yazısıyla tarih, yani rakam yazması o kişiyi garanti altına alır.

Çünkü imzanın karakterinin incelenmesinin yanı sıra, altına yazılan rakamların da o kişinin el ürünü olduğu incelenecektir. Bu durum imzanın, o kişinin elinden çıktığını kanıtlamakta sağlıklı sonuç verecektir. Dolayısıyla, imzadaki karakterlerle birlikte altındaki rakamın da el ürünü olduğu birlikte değerlendirilerek daha net sonuç elde edilmiş olacaktır. Yeşil kalemle imza atması, en fazla o kişinin bu renkte imzayı daha ne tür belgelerde kullandığını hatırlamasını sağlar. Sanırım bu konuda kendisini güvence altına almak için atmıştır. Bizim açımızdan bir anlamı yok. “