BIST 9.976
DOLAR 33,99
EURO 38,03
ALTIN 2.830,08
HABER /  POLİTİKA

Bu karara Öcalan çok sevinecek

DTP’nin kapatılmasına yönelik tepkiler sürüyor. En ilginç yorumlardan biri Prof. Dr. Mümtazer Türköne’den geldi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Kapatılma kararından sonra DTP’nin Meclis’ten çekilme kararına yönelik tepkiler sürüyor. Gazeteci yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne kapatma kararının PKK’ya yaradığını belirterek, “PKK rakip olduğu liderden kurtulmuş oldu” dedi.

DTP’nin Meclis’ten fiili olarak çekilmesinin pratikte bir anlamı olmayacağını savunan Türkönü çok tartışılacak şu yorumları yaptı:

TÜRK ÖCALAN'IN RAKİBİ Mİ?

“DTP’nin kapatılması konusunda asıl tavrı belirleyecek güç PKK’dır. PKK da DTP’nin kapatılmasından memnun görünüyor. PKK kendi hesabına rakip olduğu bir liderden kurtulmuş oldu. Bunun en bariz göstergesinden biri de dün Öcalan’ın avukatlar aracılığıyla yaptığı “dünyanın sonu değil” açıklaması. Başka kesimlerin yer aldığı bir yapıyla devam edersiz diyor. Açılıma karşı olmadığını vurguluyor. Yönteme itirazım var diyor. Sonuçta PKK açısından kapatılma memnuniyet verici görünüyor."

MECLİS'TEN ÇEKİLMENİN ANLAMI YOK

Türköne DTP’nin sine-i millete dönüşünün fiili bir sonucu olmayacağını belirterek, “Kapatma kararıyla demokratik Türk siyaseti ciddi bir yara aldı, silahlı Kürt siyaseti avantaj kazandı. Anayasa Mahkemesinin aldığı karardan PKK karlı çıktı” dedi.