Adli Tıp'tan bugün yapılan bir açıklama neredeyse kurumun kendini feshetmesi anlamına geliyor. Bakın ne kararı alındı?
Abone olİNTERNETHABER
Adli Tıp'tan bugün çok önemli bir açıklama yaptı. Kuruma çocuk psikiyatristi atanana kadar taciz davalarını görüşmeme kararı aldı. Bu karar da taciz - tecavüz davalarına ilişkin verdikleri tüm raporları "tartışmalı" hale getirdi. Tabi Hüseyin Üzmez'in taciz ettiği iddia edilen B.Ç.'ye verilen raporu da...
ÇOCUK PSİKİYATRİSTİ YOK
Tecavüz mağduru küçüklerin yaşadıkları travmayla ilgili rapor hazırlayan kurulda, değişik branşlardan 5 uzman var. Kurul Başkanı Yalçın Ergezer yetişkin psikiyatristi uzmanı ve kuruldaki tek psikiyatrist. Kuruldaki diğer üyeler ise şöyle: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Hamdi Özkara, Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gülgün Engin ile Adli Tıp uzmanları Dr. Yasemin Çakmak ve Dr. Gökhan Eriş.
ÖZEL EĞİTİM ALMIŞ OLMASI GEREKİYOR
Habertürk'e konuşan Psikiyatrist Yankı Yazgan "Adli Tıp'ta bulunacak çocuk psikiyatristinin bu konuda özel eğitim almış biri olması gerektiğinin altını çizdi."
CNN Türk'e konuşan Çocuk Psikiyatristi Doç. Dr. Ayten Erdoğan ise Çocuk vakalarının değerlendirilmesi, çocukların ruh sağlığının değerlendirilmesi için, Çocuk Psikiyatrisi üyesi, çocuk psikiyatrisi uzmanı ve çocuk psikoloğun olması gerekir. Bunlar henüz yapılanmada yeni oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlar olmadan da diğer uzmanların çocuk ruh sağlığını değerlendirmesi tabii ki yetersiz" dedi.
ADLİ TIP RAPORU CEZANIN SÜRESİNİ ETKİLİYOR
Peki Adli Tıp raporu mahkemeyi nasıl etkiliyor? Bir Adli Tıp yetkilisi "6. İhtisas Kurulu'nun raporu, sanığa verilecek cezanın artırılıp artırılmamasında etkili oluyor. Sanığın suçu işlemediği anlamına gelmiyor. Eğer cinsel taciz sonucu çocukta travma oluşmuş ise verilecek ceza 7 yıldan 20 yıla çıkabiliyor. Ancak çocuğun tacizden etkilenmediği yönünde bir rapor verilirse, sanık cezasını ağırlaştıran bu durumdan kurtuluyor ve alt sınırdan ceza alıyor."