BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,10
ALTIN 2.840,35
HABER /  GÜNCEL

Bu karar memura emsal

Adana 1. İdare Mahkemesi, memurlar için emsal teşkil edecek karara imza attı

Abone ol

Adana 1. İdare Mahkemesi, bir memurun başvurusu üzerine, büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki değişikliğin Harcırah Kanunu'nun, ''memuriyet mahalli'' tanımında uygulanamayacağına, bu nedenle memuriyet mahalli dışında görevlendirilen memurun seyyar görev tazminatının ödenmesine karar verdi.

Mahkeme, büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde kalan ilçe, belde ve köylere yapılan görevlendirmelerde işçilere ödenen seyyar görev tazminatının memura ödenmemesinin ''hukuk dışı'' olduğuna ilişkin itirazı da haklı buldu. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tarım Orman Çalışanları Birliği Sendikası (Toç Bir Sen)'nın, seyyar görev tazminatı ödenmeyen üyeleri memur Hacı Tarhan adına, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı aleyhine açtığı dava sonuçlandı.

''EMSAL NİTELİĞİNDE''

Davayı kazanan Toç Bir Sen'in avukatı Tuncay Dolu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın bu durumdaki tüm memurların sıkıntısını ortadan kaldırabilecek nitelikte olduğunu savundu. Dolu, ''kararı emsal göstererek kurumlara yapılacak başvuru sonucunda sendika üyelerimiz ve 657 Sayılı Yasa'ya tabi bütün memurlar seyyar görev tazminatı hakkından yararlanabilecektir'' dedi.