BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.444,77
HABER /  GÜNCEL

Bu kaçıncı Yunan ayıbı!

Komşu, 3 gündür Türk Sahil Güvenliği’yle köşe kapmaca oynuyor. Neden mi?

Abone ol

Yunan askerleri, topraklarına girmeye çalışan mültecileri gizlice Türk kara sularına bırakmaktan vazgeçmiyor. Geçen yıl 26 Eylül’de İzmir açıklarında denize attıkları göçmenlerden 6’sının ölmesine rağmen her fırsatta yakaladıkları kaçakları Türkiye’ye açıklarında sulara bırakmaya çalışıyorlar. Ancak Türk Sahil Güvenliği de bu girişimlere geçit vermemeye uğraşıyor. Genelkurmay Başkanlığı Atina’nın mülteci ayıbını ve yaptığı son sınır ihlallerini internet sitesinden açıkladı.

İlkini akıntı engelledi

Buna göre 27 Eylül sabahı saat 06.20’de, Ayvalık açıklarında Türk karasuları dışında Yunanistan’a ait 3 askeri bot tespit edildi. Botlardan biri, Çıplakada - Ayvalık önlerinde Türk karasularını ihlal etti. Bu sırada, 20 kaçak göçmen, 3 adet şişme bot içerisinde denize bırakıldı. Ancak kaçakların bulunduğu botlar, rüzgar ve akıntının etkisiyle tekrar Yunan karasularına girdi. Bunun üzerine Yunan botu, kaçak göçmenleri bir başka bölgeye götürdü.

İkincisini püskürttük

Aynı gün saat 09.30’da da, üzerinde kaçak göçmenlerin bulunduğu tespit edilen Yunanistan’a ait bir askeri lastik bot, Kadırga Burnu ile Behramkale arasında Türk karasularını ihlal etti. Bölgeye giden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin uyarısı üzerine Yunan bot, göçmenleri indiremeden Türk karasularını terk etti.

Üçüncüde başardılar

Yunan askerleri son olarak önceki gece saat 00:30 sıralarında içinde 4’ü çocuk 11 Afganı, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarına bıraktı. Havası inerek batma tehlikesi geçiren botu Mobil Radar-3 Timi fark etti.

Yine biz kurtardık

Boğulmak üzereyken Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtardığı kaçaklardan baygınlık geçiren ikisi, hastanede tedaviye alındı. 3 gün aç kalan çocuklar ve ailelerine de yemek verildi. Kaçaklar ifadeleri alındıktan sonra sınırdışı edilecek. Geçen yıl suya bırakılan 34 göçmeni köylüler kurtarmış, 6’sı ise ölmüştü.