BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.823,65
HABER /  GÜNCEL

Bu işi kapatın diyen iki general kim?

1990'lı yılların karanlık atmosferini anlatan Fikri Sağlar "Savcı kontgerillayı buldu iki general olayı kapattı" dedi.

Abone ol

Meclis Susurluk Komisyonu üyesi Fikri Sağlar, Taraf'tan Melih Altınok'a 1990'lı yılların karanlık günlerini anlattı. Sağlar o yıllarda yaşanan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a suikast girişiminde bulunan Kartal Demirağ'la ilgili ilginç gelişmeyi şöyle aktardı:

Peki Meclis ve yargı Özal suikastiyle ilgili onca soruşturma yaptı, Demirağ'ın bağlantılarını niçin ortaya çıkartılmadı.?

O sırada olayı soruşturan savcı ve bir gazeteci Afyon Dazkırı'da bir kontrgerilla kampının varlığını keşfediyorlar. Kartal Demirağ'ın da orada eğitim aldığı ortaya çıkıyor. Demirağ ülkü ocaklarında yetişmiş bir militan. İlk suçu da Dazkırı Kaymakamı'nı falçatayla yaralamak. İfadesinde kaymakamı dokuma kooperatif faaliyetlerinden ötürü komünist olduğu için yaraladığını söylüyor. Ama asıl nedenin uyuşturucu imalatı yaptığı gerekçesiyle Dazkırı'daki bir eczanenin kaymakamlıkça kapatılması olduğu raporlara yansıyor. Yani işin içinde uyuşturucu trafiği de var. Daha sonra hapse giriyor ama hapisten kaçırılıyor. Bu arada Kemal Horzum da Dazkırılı. Bu bilgilere ulaşan s avcı ve gazeteci Ankara'ya geldiklerinde iki general tarafından çağrılıyor. Generaller "Devam etmeyin başınız ağrır" diyor. Özal'a aktarılıyor bu olanlar. Özal gereğini yapın diyor ama mesele kapanıyor.

Peki, kim bu generaller?

Kemal Horzum'un içini boşalttığı Emlak Bank'ın Genel Müdürü Bülent Şemiller bu kişilerli ilgili bilgi getirecekti Meclis Araştırma Komisyonu'na. Sonra kendince şifreler işaretler koyarak birtakım belgeler getirdi. Ayak diretti ve açıklamadı bu isimleri. Eğer o gün bu işin üzerine gidebilseydik, bugünleri görmezdik.