İstanbul'un en çevreci belediyesi olmaya aday. Çöp arabaları, hatta çöp kutuları bile çok farklı. Küçükçekmece'de temiz şeyler oluyor.
Abone ol>>>>ADVERTORİAL<<<<
Global kirlenmenin yarınlara ait en karamsar senaryo olduğu günümüzde, yürütülen çevre koruma faaliyetlerinin birçoğu çözüme yönelik olmaktan uzak kalıyor.
Halen konunun reel önemini kavrayamayan metropol insanı, hesapsızca kirlettiği çevrenin; arka bahçesine attığı çöplerle yarın pencereden baktığında yüzleşeceği manzara olacağı gerçeğinden habersiz gibi duruyor. Aslında birçok alt başlığı bulunuyor global kirlenmenin.
Bunları alt alta sıralamak konuya derinlik kazandırsa da, bütünlüğün dağılmasına ve ana maddeden uzaklaşmamıza yol açıyor. O da, çocuklarımıza bırakacağımız kirletilmiş bir dünya.
KÜÇÜKÇEKMECE'DE TEMİZ ŞEYLER OLUYOR
İstanbul’un son yıllarda değişimi en hızlı yaşayan ilçelerinden biri Küçükçekmece. Geçmişin ihmal edilmişliğinin üstü geleceğe yönelik olumlu yatırımlarla örtülürken, ortaya da aydınlık bir tablo çıkması sağlanmış.
Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişe bakarak da, bölgenin rayiç değerini hızla arttırdığını gözlemlemek de mümkün. Son yılların konut mucizeleri olarak lanse edilen beton yığını sitelerin aksine Küçükçekmece’de yeşili de barındıran yepyeni yapılar yükseliyor.
Yıllarca İstanbul’un merkez semtlerini muhit tutan emlak yatırımcıları artık rotayı bu sevimli ilçeye çevirmiş durumda.
İlçenin geçirdiği evrim İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi ve TOKİ’nin elbirliğiyle yürüttüğü çalışmalardan geçiyor. Kentsel Dönüşüm adıyla hayata geçen projeyi yürüten üç kurum, halka modern yaşam alanları sunmuş.
Bu mimari girişimin günlük hayata da taşınması için ek bir proje geliştirilmiş: Sosyal Dönüşüm.
Modern binalara taşınan vatandaşların, kültürel manada da sınırlarını genişletmesine yönelik bu yaklaşım umulduğundan da başarılı sonuçlanmış. Bugünün Küçükçekmece’si devasa sanat yapıtlarının yükseldiği, çocukların bale-tiyatro-resim gibi kreatif kurslara katıldığı bir ilçe...
İlçe yönetiminin tüm bunlar arasında gerçekleştirdiği çevreye yönelik etkinlikler ise Küçükçekmece’ye farklı bir kimlik kazandırmış. Küçükçekmece Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği bisiklet şenliğinde binlerce doğa dostu, temiz bir gelecek için pedal çeviriyor.
Binlerce vatandaşın yanında sanatçıları, çevre aktivistlerini hatta en ön sırada Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ı görmek mümkün. Dumansız bir havada global çevre kirliliğine karşı pedal çeviren binlerce Küçük İstanbullu, şenlik sonunda uçurtmalar uçurarak hep birlikte eğlenmenin keyfini yaşıyor.
İlçe çapındaki okullarda düzenlenen “Atık Pil Toplama” kampanyası, doğaya kalıcı zararlar bırakan atık pillerin imhası yönünde etkili bir proje olarak göze çarpıyor. Atık pil ayrıştıran konteynerler diğer çevreye zararlı maddelerin de imha ve geri dönüşümü açısından etkin bir basamak niteliği taşıyor.
Buradan hareketle yine ilçe okulları bazında yapılan “Küresel Isınma Konulu Kompozisyon ve Şiir Yarışmaları”, topladıkları ambalaj atıklarıyla doğaya ait figürler türeten minik sanatçılar; tüm çevre dostlarının gülümseyerek izleyeceği bir tablo.
Son beş yılda yapılan yatırımlarla ilçe çapında 2,5 milyon metrekareye yükseltilen yeşil alan hesaba alınırsa...
Buna ek olarak bir Küçükçekmece geleneği haline gelen “Yeni Evli Çiftlere Nikâh Cüzdanının Yanında Sedir Fidanı Hediye Edilmesi” gibi uygulamalar da çevreci Küçükçekmece orkestrasının sesi gür çıkan enstrümanları gibi duruyor. >>>>ADVERTORİAL<<<<