Anayasa değişikliği ve yargı reformu tartışmalarına katılan Türkiye Partisi lideri Şener hükümeti suçladı.
Abone olTürkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ülkenin sivil anayasa, hukuk reformu ve siyasi partiler kanununda düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Şener, ''Ancak, ülkede kavga siyaseti anlayışı hüküm sürdüğü sürece sivil anayasa ve hukuk reformo yapılamaz.'' dedi.
TP'nin Yüreğir ve Karaisalı ilçe başkanlıklarının açılışı için Adana'ya gelen Abdüllatif Şener, Seyhan Otel'de gerçekleşen teşkilat toplantısında konuştu. Şener, iktidar ve TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerini eleştirerek bu partilerin Türkiye'yi parçalamak için birbirleriyle yarışır halde olduğunu, iktidarıyla muhalefetiyle soğuk savaş tarzı siyaset yapıldığını, ülkede kavga, kin ve nefretle hiçbir şeye çözüm üretilemediğini savundu.
Türkiye'nin bugün sorumsuz yetkililer ülkesine haline geldiğini iddia eden Şener, insanların birbirine inanmadığı, güvenmediği, birbirleriyle kucaklaşmadığı taktirde bu ülkenin yönetilemeyeceğini dile getirdi.
Türkiye'nin sivil anayasa, yargı reformu ve siyasi partiler kanununda değişikliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Şener, şunları söyledi:
Türkiye'nin bir sivil anayasaya ihtiyacı var mı? Evet vardır. Ancak bu Meclis, bu sivil anayasa değişikliğini yapamaz. Çünkü anayasalar bir uzlaşma metnidir. Türkiye'nin hukuk reformuna ihtiyacı var mı? Evet Türkiye'nin köklü bir hukuk reformuna ihtiyacı var. Ancak bu Meclis ve bu iktidar hukuk reformu yapamaz. Siyaset kendi içinde kavgalıyken, yargı kendi içinde ayrışmışken, siyasetle yargı karşılıklı yanlış içerisinde, kavga içerisindeyken bu ülkede bu Meclis, bu iktidar yargı reformunu yapamaz. Türkiye'nin yeniden bir siyasi partiler kanununa ihtiyacı var mı? Ever var. En temel ihtiyaçlardan biridir bu ülkenin siyasi partiler kanununu yenilemek. Vekillerin halkın vekili olduğu, demokratik süreçlerin tam ve mükemmel bir şekilde işlediği bir siyasisi düzeni kurmadan bu ülkede pekçok sorun sahipsiz kalır. Onun için Türkiye Partisi olarak iktidarımızda yapacağımız ilk iş siyasi partiler kanununu baştan sona yenilemektir. Bu ihtiyaç bugün de vardır ama, bu siyasi partilerin anlayışıyla otoriter yapısıyla demokratikleşmeyi içselleştirememiş, algılayamamış kimlikleriyle, kişilikleriyle siyasi partiler kanununu değiştirmesi mümkün değildir. Siyasetin hukuki çerçevesini düzenleyemeyeceksiniz, ülkenin en temel ihtiyacı olan yargı reformunu yapabilecek vaziyetiniz olmayacak, bir sivil anayasayı yapma niteliğiniz, vasfınız olmayacak, ekonomiyi çökerteceksiniz, sanayiyi tüketeceksiniz, tarımı yok edeceksiniz, işsizini umutsuz hale getireceksiniz, esnafına kepenk kapattıracaksınız, işçisini, memurunu, emeklisini terk edeceksiniz. Peki iktidar olarak siz niye orada duruyorsunuz? Niçin orada varsınız?"