BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu iddiaya Aytaç Durak ne diyecek?

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ilegörevden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve ailesi ile ilgili her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor...

Abone ol

29 Mart Yerel Seçimleri’nde ‘İzinsiz Frekans Değişikliği’ yaptığı için RTÜK tarafından eski frekansına dönmesi için uyarılan Aytaç Durak’ın oğlu Gökhan Durak’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Çukurova Televizyonu hakkında verilen bu karar o dönem Aytaç Durak tarafından ‘Televizyonumuz kapatılıyor’ şeklinde kamuoyuna duyurulmuştu.

Adanahaber.com'da yer alan habere göre, görevden el çektirilen Aytaç Durak ile ilgili yapılan araştırmada oğlu Gökhan Durak’ın sahibi olduğu Çukurova Televizyonu’nda belediye personeli çalıştırıldığı ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketlerinde çeşitli birimlerde görevli görünen personelin oğul Gökhan Durak’ın yönetim kurulu başkanı olduğu televizyonda çalıştırıldığı ve bu kişilere yüksek miktarda belediye kasasından ücret ödendiği belgelendi.

ÇUKUROVA TV’NİN YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE BELEDİYEDEN MAAŞLI

Adana’da yerel yayın yapan ve yayın içeriğinin yüzde yetmişi Aytaç Durak’ın propagandası üzerine kurulu Çukurova Televizyonu Yönetim Kurulu Üyesi Can Ceylan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Koza Kültür A.Ş (Altın Koza) den maaşlı.

Çukurova Televizyonu yönetim kurulu üyesi Can Ceylan Koza A.Ş’den 0101010460902 SSK sicil numarasıyla kayıtlı. Can Ceylan sözkonusu şirkette maaş bordrosunda görülen bürüt maaşı 3.212 Lira.

TELEVİZYONUN GRAFİKERİ BELEDİYEDEN

Adana Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Yeni Adana İmar A.Ş’de çalışıyor görünen Grafiker Funda Şevik’in de oğul Gökhan Durak’ın Televizyonunda çalıştığı belgelendi. Çukurova Televizyonunun Tanıtım Filminde TV Binasında görüntülenen Grafiker Funda Şevik’in de Yeni Adana İmar A.Ş’de çalışıyor göründüğü ama aslında Çukurova TV’de grafiker olarak çalıştığı sözkonusu görüntülerden anlaşılıyor.

Yeni Adana İmar A.Ş’de 0101015395028 SSK Sicil Kaydı ile görünen Funda Şevik maaş olarak şirketten Bürüt 5.629 Lira Maaş aldığı görülüyor.

BELEDİYE PERSONELİ TV’NİN MESAİ ÇİZELGESİNDE

Aytaç Durak’ın oğlu Gökhan Durak’ın sahibi olduğu yerel Çukurova TV’nin mesai çizelgesinde de yine belediye personeli yer alıyor. Sabah mesaiye Çukurova TV’de başladıkları kendi imzaları ve giriş saatleri el yazıları ile görünen Belediye personeli aynı şekilde akşam’da çıkışta yine kendi el yazıları ile çıkış saatini yazıp imzalayarak Televizyon binasından çıkmış görünüyorlar.

İşte o isimler ve Belediye’den aldıkları maaşlar;

MEHMET ACARLAR (Mesai çizelgesinde TV’nin Haber Biriminde Çalıştığı gözüküyor): 0101200427929 SSK sicil Numarası ile Koza Kültür A.Ş’den aldığı maaş: 1.760 Lira (Bu kişinin ağabeyi Abdulkadir Acarlar aynı zamanda Durak’ın kameramanı)

ERGUN AYDIN ÖZFURUNCU (Mesai Çizelgesinde TV’nin Program Biriminde Çalıştığı görünüyor):3402199722653 SSK Sicil Numarası ile Koza Kültür A. Ş’den aldığı maaş: 1.466 Lira (TV’de aynı zamanda program da yapıyor)

AKİF ÖZDEMİR (Mesai Çizelgesinde TV’nin Haber Biriminde görevli olduğu görünüyor): 10505455 SSK Sicil Numarası ile Koza Kültür A.Ş’den aldığı maaş: 2.528 Lira (Çukurova TV’nin Ana Haber Sunucusu)

ÇUKUROVA TV’NİN PROGRAMCILARIDA BELEDİYEDEN MAAŞLI

Sözkonusu personel ve maaşlar bunlarla da sınırlı değil. Çukurova TV’de çeşitli haber programlarında sunuculuk yapan isimler de Adana Büyükşehir Belediyesi’nden maaşlı çıktı.

Yüksek miktarda maaş aldıkları görünen programcıların aslında çalışıyor göründükleri Belediye şirketlerine hiç uğramadıkları anlaşılıyor.

İşte O isimler;

OĞUZ TOPAÇOĞLU: Çukurova TV’de her Cumartesi günü saat 10:30 da ‘Haftanın Ardından’ adlı programı sunuyor. 3400011172332 SSK Sicil Nosu ile Koza Kültür A.Ş’de çalışıyor görünüyor. 4.629 Lira maaş alıyor.

NURETTİN ÇELMEOĞLU: Çukurova TV’de ‘Çelmeoğlu Adana Yollarında’ adlı televizyon programının sunucusu. 0101004480692 SSK Sicil Nosu ile Koza Kültür A.Ş’de çalıştığı görünüyor. 4.196 Lira maaş alıyor. (Çelmeoğlu başka şirketlerde de Huzur Hakkı adıyla ücret alıyor)

METİN KURGUN: Çukurova TV’de ‘Basın Kulübü’ ‘Gündem’ ‘Güncel’ adlı programları sunuyor. 0101015945843 SSK Sicil Nosu ile Koza Kültür A.Ş’de çalıştığı görünüyor. 2.095 Lira maaş alıyor.

SADETTİN MEMİLİ: İşçi Partisi Eski İl Başkanı. Sedat Memili ismini kullanıyor. Çukurova TV’de tartışma programlarının sürekli konuğu. 33001012455108 Sicil Nosu İle Koza Kültür A.Ş’den çalıştığı görünüyor. 2.200 Lira maaş alıyor.

ORGANİZE İŞLER BUNLAR!

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile görevden uzaklaştırılan Durak’ın ardından ortaya çıkan bu bilgiler Adana Büyükşehir Belediyesi’nin adeta organize bir biçimde işgal edildiği görünüyor.

Bir tarafta kişiye ait Özel Bir Şirket statüssünde görünen ve özel yayıncılık yapan bir televizyon kanalı diğer tarafta Adana Büyükşehir Belediyesinin özel şirketlerinin personeli. Bu personel sözkonusu Televizyon Kanalı’nda çalıştırılıyor. Hizmet oğul Gökhan Durak’ın Çukurova Televizyon’una yapılıyor fatura belediye şirketlerine kesiliyor. Yani maaşlar Belediye şirketlerinden ödeniyor.