BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22

Bu günah Lût kavmini helak etti

Bu günah Lût kavmini helak etti

Lut kavmi'nin başına neler geldi?kavimleri helak eden günahların daha dehşetlileri bugün görülmesine rağmen, allah'ın bunların cezalarını tehir etmesinin hikmeti nedir?

Bu günah Lût kavmini helak etti

Lut Kavmi'nin başına neler geldi?

Kavimleri helak eden günahların daha dehşetlileri bugün görülmesine rağmen, Allah'ın bunların cezalarını tehir etmesinin hikmeti nedir?

Bu günah Lût kavmini helak etti

Bu kavimlerin hikâyesini tek tek burada anlatamayız. Bu iş çok uzun sürer. Bunların kısa hayat hikâyelerini Kur’an’ın mealinden, sözgelimi, Şuara suresinde bulabilirsiniz. Lut kavmi, özellikle lutîlikle, erkek erkeğe tatmin yolunu seçmekle meşhur olmuştur. Hz. Lut’un bütün ikazlarına rağmen bu işten vazgeçmemişlerdir. Konunun özetini Kur’an’dan takip edelim:

Bu günah Lût kavmini helak etti

“Elçilerimiz, yakışıklı birer delikanlı suretinde Lut’un yanına gelince, onların melek olduğunu henüz bilmeyen Lut, kadınları bırakıp erkeklere yönelen sapık hemşerilerinin bu gençleri taciz edeceğinden korkarak, onlardan dolayı üzüntü ve endişeye kapıldı. Misafirlerini koruyacak gücü olmadığını görerek onlar yüzünden içi daraldı ve kendi kendine, “Bugün çok çetin bir gün olacak!” dedi.

Bu günah Lût kavmini helak etti

Bu arada, şehre gelen yabancıların Lut’un evinde misafir olduğunu haber alan kavmi, sapık arzularının kamçılamasıyla, âdeta kudurmuş bir hâlde koşarak Lut’un kapısına dayandılar. Zaten öteden beri böyle çirkinlikler yapmayı âdet hâline getirmişlerdi.