BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Bu golün dünyada benzeri yok

Fenerbahçe'nin ikinci gölünde tarihte bir ilk yaşandı. Bu gole Rıdvan Dilmen bile çok şaşırdı. Neden mi?

Abone ol

Dakika 90. Üst üste 2 pozisyonu Volkan’a nişanlayan Antalya, gol için saldırıyor.. Hem de 10 kişiyle birden! Kornerden dönen topu Alex yakalayıp nefis bir uzun pas atıyor..

Ofsayta düşmemek için orta çizgide bekleyen Güiza, Semih, Kazım ve Uğur, önlerine tek bir defans oyuncusu çıkmadan ikinci golü böyle atıyorlar..

[PAGE]

Süper Ligi'in 7. haftasında deplasmanda Antalyaspor'u maçın son dakikasında Semih'in attığı golle yenen Fenerbahçe'nin golü için NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, ilginç açıklamalarda bulundu.



Böyle bir golün benzerinin dünyada görülemeyeceğini belirten Rıdvan Dilmen, '' Böyle bir golü 5-0 önde olan amatör takımı bile yemez'' yorumunu yaptı.

Dilmen Fener'in son dakika golü için: "Bu arada bir gol yiyor Antalyaspor takımı... Bu maçta nasıl gol yersiniz biliyor musunuz? 5-0'dır maç... Bakın 1-0'dır demiyorum... Olmaz böyle bir gol... Antalyaspor hiç hücumu düşünmemiş... Kalesinin önünde duracak... Yatacak vakit geçirecek... Zaten kolay kolay kart çıkartmayan bir hakem de bulmuşlar... Bir kaç kez cılız atak yaptılar... Abartılar bu kez... Kaleci hariç 10 kişi hücum yapılır mı? Hani şu olur... Duran topta yakalanırsınız. Ama bu duran topun ardından yaşanılan karambolün devamındaki karambolün devam...

Antalyaspor kalecisi 3'e 1 yakalandı... Pozisyonda savunmaya tek koşan oyuncusu Balili... Ve Maç boyunca 2 oyuncusuyla rakip kaleye gitmemiş bir Antalyaspor... Böyle bir golü inanın dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz!" diyerek şaşkınlığını dile getirdi..

[PAGE]

Erman Toroğlu, dünkü Maraton’da F.Bahçe’nin bariz bir penaltısının verilmediğini öne sürerken, yardımcı hakem Alper Ulusoy’un benzer 2 ofsayt pozisyonunda çelişkili kararlar vermesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.



İşte o sözler...

"BEN HAYATIMDA BÖYLE BİR POZİSYON GÖRMEDİM"

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 83 hocam. Antalya ceza sahasından çıkamıyor hocam.

ERMAN TOROĞLU: Bu Antalya’ya her maçta 7 gol de atarsın hocam.

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 88. Antalya nihayet nefes aldı ve ikinci devre ilk defa hücuma çıkıyor.

ERMAN TOROĞLU: Veysel çizgiye kadar indi ceza sahası içine baktı ama arkadaşlarını bulamadı Balili’nin de önünü kapadılar adam haklı hocam en iyisini yaptı kaleye vurdu.

ŞANSAL BÜYÜKA: Dakika 90 hocam. Hocam ben hayatımın hiçbir döneminde böyle bir pozisyon görmedim hocam. Koca yarı alanında tek bir oyuncusu bile yok Antalyaspor’un.

ERMAN TOROĞLU: Biz Fenerbahçe’yi bir kere aynı bu pozisyonla mağlup ettik hocam.

"KALECİNİN BAĞIRMASI LAZIM"

ŞANSAL BÜYÜKA: Devam edelim hocam ne diyorsun pozisyonla ilgili.

ERMAN TOROĞLU: Şimdi ben sana bir şey söyleyeceğim hocam. Dakika 90 ve ben kaleciyim benim takımı dağılmış. Böyle bir pozisyonda kalecinin bağırması lazım geri gelin diye. Kaleciysen ve takımın yarı alanını bile terk etmişse çıkacaksın ileri hocam. Geleni indir gör kırmızı kartı atıl bu kadar basit. Kaleci kurbanlık koyun gibi olacakları bekliyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: Kaleci hatalar zincirinin son halkası hocam.

ERMAN TOROĞLU: Hocam balili forvet oyuncusu. Nerelerden geliyor. Fenerbahçe’li oyunculara baksana hocam Antalya defansı olmuşlar orada.

[PAGE]

DAKİKA 41 ve 90: (Ofsaytla kesilen Antalya atağı ve F.Bahçe’nin 2. golü) “Yardımcı Alper Ulusoy F.Bahçe’nin son dakikadaki golünü attırdı. Ofsayt değil, pozisyonu güzel süzüyor.


Ama aynı hakem, ilk yarıdaki aynı pozisyona ofsayt kaldırıp Antalya’nın golünü engelliyor.. İşin içinde cinlikler olabilir. MHK’nin dikkat etmesi lazım. Bizi aptal yerine koymasınlar.”

[PAGE]

DAKİKA 77: (Kaleci Polat’ın Uğur’u çekmesi) “Bu pozisyonun dünyada hiçbir yerinde yorumu yoktur. Daha bundan başka penaltı nasıl verilir. Kaleci Uğur’u neden tutuyor anlamış değilim. Pozisyon net penaltı, bunun başka bir açıklaması yok.”