BIST 9.045
DOLAR 34,26
EURO 37,60
ALTIN 2.874,56

Bu göllerde yüzmek yürek ister

Bu göllerde yüzmek yürek ister

Dünyanın farklı coğrafyalarındaki bu göllere girmek yürek ister. Doğa harikası göller ilk başıkta görenleri korkutsa da sonra hayranlık yaratıyor.

Bu göllerde yüzmek yürek ister

Büyük Prizmatik Kaplıca, ABD: ABD’deki Yellowstone Milli Parkı’ndaki en büyük kaplıcadır. 90 metre çapa ve 50 metre derinliğe sahiptir. Göldeki minerallerin fazlalığı ve farklı bölgelerinde yaşayan farklı bakterileri onu rengarenk kılar. Ortadaki parlak mavi alanın sıcaklığı 87 santigrat dereceye kadar çıkar.

Bu göllerde yüzmek yürek ister

Şampanya Gölü, Yeni Zelanda: Tıpkı bir bardak şampanya gibi bu gölden de sürekli karbondioksit kabarcıkları yükselir. 900 yıl önce oluşan bu kaplıcanın yüzeyindeki sıcaklık 74 dereceye ulaşır. Silika bakımından zengin olan gölün kenarları turuncu bir renk almıştır ve arsenik ve antimon sülfür içermektedir. Etrafındaki kayalarda cıva, talyum, altın ve gümüş birikintilerine rastlanır.

Bu göllerde yüzmek yürek ister

Benekli Göl, Kanada: Başta sülfat olmak üzere mineral bakımından zengin olan bu gölde gümüş ve titanyuma rastlanır. Çember şeklindeki alanlar yazın göl buharlaştığında ortaya çıkar. Yerli halk gölü kutsal görür. Birinci Dünya Savaşı sırasında bu göldeki tuzlar patlayıcı yapımında kullanılmıştır.

Bu göllerde yüzmek yürek ister

Retba Gölü,Senegal: Bu pembemsi göl fazla miktarda tuz içerdiği için su üstünde kalması çok kolaydır. Senegal’in Atlantik kıyılarına yakın olan bu gölden tuz da çıkarılır. Göle rengini veren, tuzlu ortamda yetişen mikro yosunlardır.