BIST 10.722
DOLAR 32,57
EURO 35,25
ALTIN 2.467,00
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Bu fiyatlara bir daha araba olmaz

Renault Mais'in Genel Müdürü Aybar, stok baskısı ile cazip kampanyalar yapıldığını söyleyip ekledi; bu fırsat bir daha ele geçmez.

Abone ol

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, ''İthal ve üretim maliyeti yükseldi. Bunların fiyatlara yansıtılması kaçınılmaz'' dedi.

Renault'un İstinye'deki yeni showroomunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Aybar, otomotiv şirketlerindeki stok baskısına işaret ederek, şunları söyledi:

''Bu baskının getirdiği ciddi bir kampanya yarışı var. Fiyatlar zam görmedi, şirketler faizleri olabildiğince aşağıya çektiler. Hala cazip kampanyalar devam edebiliyor ki talepte bulunan müşterilere uygun çözümler bulunabiliyor. Bence bu dönemin de kıymetini bilmek ve değerlendirmek lazım. Çünkü yerine koyma maliyetleri çok arttı. Dövizin yükselmesi, fabrikalardaki kapasitelerin çok boşalması, birim maliyetleri artırdı. İthal ve üretim maliyeti yükseldi. Bunların fiyatlara yansıtılması kaçınılmaz. Şu anda bu mevcut şartlardaki satışlara çok ideal şartlar getirildi, müşteriler bunu değerlendirmeli.''

İç pazarların mutlaka dinamik ölçüde tekrar canlandırılması gerektiğine işaret eden Aybar, ''Ancak öyle olursa Türkiye'ye yeni model yatırımların gelişi teşvik edilmiş, uluslararası markalar şevklendirilmiş olur. İç pazarın canlandırılması sadece bizim kampanyalarımızla olacak konu değil. Çeşitli tedbirlerin alınması lazım'' değerlendirmesinde bulundu.

Kampanyaların stok baskısıyla doğru orantılı olduğuna işaret eden Aybar, pazarın daralmasıyla elde stoklar kaldığını, bu stokların eritilmesiyle ilgili çabaların devam ettiğini anlattı.

Aybar, ''Onun için stok baskısı kalktığında ne böyle fiyatlar, ne böyle kampanyalar olur'' dedi.