BIST 10.026
DOLAR 35,43
EURO 36,53
ALTIN 3.053,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu e-postalar canını yakabilir

Ünlü e-posta'lardan sızan bazı iletiler, okuyucunun banka hesaplarını boşaltabilir. Siz siz olun bu postalara dikkat edin.

Abone ol

Windows Live Hotmail, internetteki sayfasında, hotmail kullanıcılarının filtrelerinden sızan sahte e-postaları tanımasına yardımcı olmalarını hedefleyerek, ''dolandırıcılık uyarısında'' bulunuyor.

Windows Live Hotmail sayfasında yer alan uyarıda, tüm dünyada bir günde 4,5 milyardan fazla kullanıcıyı engelleyen istenmeyen posta iletilerinden, bilgisayar kullanıcılarını korumak için yoğun bir çaba harcandığını bildirdi.

Hotmail gelen kutularındaki istenmeyen postaları azaltmak ve yok etmek için sürekli şekilde çalışan yüksek nitelikli uzmanlardan oluşan ''özel bir ekiplerinin'' olduğunu ifade eden Windows Live Hotmail ekibi, son zamanlarda müşterilerden, aldıkları e-postaların gerçek olup olmadığını sorgulayan çok sayıda e-posta aldık. Bu e-postayı oluşturarak tüm Hotmail kullanıcılarının filtrelerimizden sızan sahte e-postaları tanımasına yardımcı olmayı hedefliyoruz'' diye uyardı.

Kişisel bilgileri isteyen e-postalara karşı dikkatli olunması istenen uyarıda şöyle deniyor:

''Adınızı, doğum tarihinizi, sigorta numaranızı, e-posta kullanıcı adınızı, e-posta parolanızı veya diğer kişisel bilgileri soran bir e-posta, kimden gelirse gelsin, çok büyük bir olasılıkla dolandırıcılık amacıyla gönderilmiştir.

Herhangi bir nedenle bu tür bir e-postanın gerçek olabileceğini düşünüyorsanız, e-postayı yanıtlamayın veya hiçbir köprüyü tıklatmayın. Bunun yerine web URL'sini kopyalayıp yapıştırın ve iletişim bilgilerini almak üzere ilgili şirketin WEB sitesine gidin. E-postanın gerçek olduğunu doğrulatmak için şirketin destek kanallarını kullanmaktan çekinmeyin.''

Şüpheli görünen e-postaların dikkatle okunması vurgulanan uyarıda, kötü yazılan, yazım hataları bulunduran ve ''bu bir şaka değil'' veya ''bu iletiyi arkadaşlarınıza iletin'' gibi ifadeler içeren e-postaların, genellikle dolandırıcılık amaçlı e-postalar olduğu ve bazen şirket adları ya da markaların yanlış yazılacağına dikkat çekildi.

Hotmail parolasının korunması istenen uyarıda, Hotmail hesabı için 7 karakterden daha uzun, büyük/küçük harfleri, sayıları ve @ veya # gibi özel karakterleri bir arada bulunduran güçlü bir parola oluşturulmasının yarar sağlayacağı belirtildi.

Parolanın düzenli aralıklarla değiştirilmesinin de iyi bir uygulama olduğu bildirildi.