BIST 8.905
DOLAR 34,24
EURO 37,08
ALTIN 3.016,92

Bu dualarda öyle bir hikmet var ki...

Bu dualarda öyle bir hikmet var ki...

Cuma günü okunması tavsiye edilen o dua...

Bu dualarda öyle bir hikmet var ki...

KUMEYL DUASI

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Allah’ım! Her şeyi kuşatan rahmetin; her şeyi alt ettiğin, karşısında her şeyin boyun eğdiği ve alçaldığı kuvvetin; her şeye galip geldiğin ceberutun, hiçbir şeyin karşısında duramadığı izzetin, her şeyi yok olup gittikten sonra geride kalacak olan veçhin, her şeyin temellerini dolduran isimlerin, her şeyi kuşatan ilmin ve her şeyi aydınlatan veçhinin nuru hürmetine senden diliyorum; ey nur, ey öncekilerin ilki, ey sonrakilerin sonu!

Allah’ım, masumiyet perdesini yırtan günahlarımı bağışla;

Allah’ım, intikam alıcı belalarını yağdıran günahlarımı bağışla;

Allah’ım, nimetlerini değiştiren günahlarımı bağışla!

Allah’ım, duamın sana ulaşmasına mani olan günahlarımı bağışla;

Allah’ım, belaları yağdıran günahlarımı bağışla;

Allah’ım, işlediğim bütün suçları ve yaptığım bütün hataları bağışla!

Bu dualarda öyle bir hikmet var ki...

Allah’ım; zikrinle sana yakınlaşıyor, seninle senden şefaat diliyor, cömertliğinle beni kendine yakın kılmanı, bana şükrünü nasip etmeni ve zikrini ilham etmeni diliyorum. Allah’ım; karşında eğilmiş, alçalmış ve boyun eğmiş bir şekilde senden bana müsamaha göstermeni, acımanı ve beni taksim ettiğin şeylere rıza gösteren kanaatkâr kullarından ve her halükârda mütevazı olan kullarından kılmanı dilerim.

Allah’ım; yoksulluğu şiddetle artan, hacetini zorluklar anında sana getiren ve katındakilere oldukça rağbet gösteren bir kul olarak senden diliyorum.

Bu dualarda öyle bir hikmet var ki...

Allah’ım; saltanatın nasıl da yüce, mekânın nasıl da ulu, belaların nasıl da gizli, emrin nasıl da açık, kahrın nasıl da alt edici, kudretin nasılda etkili; o halde senin hükümetinden kaçmak imkânsızdır.

Allah’ım, senden başka günahlarımı bağışlayacak, çirkinliklerimi örtecek ve kötü amelimi iyiye çevirecek birini bulamam. Yoktur senden başka ilah. Tenzih eder hamd ile anarım seni. Kendi kendime zulmettim, cahilliğimle suç işledim; (buna karşılık) eskiden beri beni yâd edişin ve bana olan lütfünle huzur buldum, rahatladım.

Bu dualarda öyle bir hikmet var ki...

Allah’ım, ey mevlam, nice çirkinlikleri örttün, nice belaları azalttın, nice suçları korudun, hoş olmayan nice şeyleri def ettin ve layık olmadığım nice övgüleri (insanlar arasında) yaydın. Allah’ım belalarım çoğalmış, kötü halim haddi aşmış, amellerim beni aciz bırakmış, zincirlerim beni çökertmiş, uzun arzularım menfaatimin önünü almış, dünya aldatmalarıyla nefsim cinayetleri ve müsamahalarımla beni aldatmıştır.

Ey efendim, o halde izzetin hürmetine kötü amelimin duamın önünü almasına izin verme, haberdar olduğun gizli işlerimi açığa çıkararak beni rezil etme! Gizlide yaptığım kötü işlerim, daima aşırıya kaçmalarım, cahilliğim, şehvetimin ve gafletimin çokluğu nedeniyle beni cezalandırmada acele etme!