BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Bu cinayet Tunus'u fena karıştırır!

Mısır'dan sonra sıra Tunus'ta mı? İşlenen siyasi cinayet ülkeyi sokağa döktü.

Abone ol

Tunus'ta evinin önünde suikasta uğrayan muhalif Halk Cephesi Koalisyonu liderlerinden Muhammed el-Berahimi hayatını kaybetti.

Tunus İçişleri Bakanlığı kaynakları, suikast sırasında vücuduna 11 kurşun isabet eden Berahimi'nin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Aryana'daki Mahmud el-Matri hastanesinden alınan bilgiye göre, evinin önünde suikasta uğrayan Berahimi hastanede hayatını kaybetti.

Tunus Ulusal Kurucu Meclisi faaliyetine ara verecek

YAS İLAN EDİLDİ

Öte yandan Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa bin Cafer, suikastın ardından düzenlediği basın toplantısında, yarın için mecliste bir günlük yas ilan edildiğini belirtti.

Cafer, siyasilere yönelik şiddet olaylarının "ülkenin istikrarına ve genç demokrasinin inşasına etkileri"nin gündeme getirileceği özel bir oturum yapılması çağrısında bulundu.

ŞOK OLDUK

Tunus Nahda Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi internetteki resmi sayfasında yayınladığı açıklamada, "Milletvekili Berahimi'nin suikasta uğradığı haberini alınca şok olduk ve hüzne gark olduk. Bu korkak ve alçak saldırıyı kınıyoruz. Berahimi için Allah'tan rahmet diliyor, ailesine taziyelerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

TUNUS KARIŞABİLİR

Tunus'ta muhalefette bulunan Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd'in 6 Şubat'ta suikast sonucu öldürülmesi, ükede infiale yol açmış ve şiddet olayları haftalarca devam etmişti.