BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Bu cezaevine de torpil gerekir

Antalya'da bugün 5 yıldızlı cezaevi açılıyor. "Her şey dahil" L tipi cezaevinde kimler kalır dersiniz...

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde inşa edilen Türkiye'nin 5 yıldızlı ilk cezaevi bugün açılıyor. Deniz manzaralı lüks otelleri aratmayan cezaevinde deyim yerindeyse "lebiderya"...

En son teknoloji ile donatılan cezaevinde kontroller göz retinaları ile yapılacak. Cezaevine giren tüm görevli, ziyaretçi ve avukatların göz retinaları okutulacak. Cezaevinin içi ve dışı 24 kamerayla izlenecek.
Her mahkumun koğuşunda, 'acil imdat' butonları bulunuyor.

Konforlu cezaevi
Yapımına üç yıl önce başlanan ve 85 bin metrekare kapalı alana sahip cezaevinde mahkumların rahatı için her şey düşünüldü.
Cezaevindeki koğuş sistemi 7'şer kişilik modüllerden oluşuyor.

Burada, birlikte yemek yiyen, televizyon seyreden ve gün boyu bir arada kalan 7 mahkum için tahsis edilen tek ve üç kişilik odalar da mevcut. Toplam 67 modülün bulunduğu cezaevinde bazıları üç kişilik olan 469 koğuş yer alıyor.

Psikolog ve dişçi de var
Bir psikoloğun sürekli hizmet vereceği cezaevinde, nöbetleşe doktor, diş hekimi ve öğretmenler de çalışacak. 5 dershane, 2 futbol sahası, çok amaçlı bir salon, kütüphane, mescit, 8 ayrı iş atölyesi bulunan cezaevinde 3 doktor odası, bir diş muayene odası, erkek ve kadın revirleri, kreş, burada kalacak çocuklar için oyun ve uyku odalarıyla yemek ve eğitim salonları yer alıyor. //